A. B. | 27. 4. 2023, 06:00

Projekt S-factor: Tri, dva, ena ... Zdaj! Pohitite in glasujte za videoposnetke otrok, ki si želijo, da bi jih sprejeli takšne, kot so

Facebook/S-factor/fotomontaža

Nedavno so nam otroci iz črnomeljske osnovne šole zaupali, kaj zanje pomeni imeti pravega prijatelja, pred kratkim pa so predstavili tudi svoj navihan videoposnetek, s katerim tekmujejo na mednarodnem festivalu filmov. 

S-factor je mednarodni festival videov, ki ga od leta 2016 organizira OŠ Milke Šobar – Nataše Črnomelj, v povezovanju učencev s posebnimi iz Slovenije, Madžarske, Avstrije, Hrvaške, Škotske, Bosne in Hercegovine ter Srbije. Letos so videoposnetke pripravili na temo prijateljstva. 

"Verjamem, da to povezanost in domačnost med nami čutijo vsi udeleženci, saj se kot domačini trudimo, da je krona projekta finalna prireditev, ki jo tradicionalno organiziramo konec maja, resnično festival dobre volje, sodelovanja, igrivosti, umetnosti in inkluzije," je za Metropolitan.si nedavno pojasnila vodja projekta Dijana Brinac. 

Pred kratkim so nas otroci tudi povabili v ozadje nastajanja projekta in nam zaupali, kdo je zanje pravi prijatelj. Njihovim odgovorom lahko prisluhnete na spodnjem videoposnetku. 

Zanje že lahko oddate glas in kot na mali Evroviziji glasujete za svoj najljubši video na temo prijateljstva. Kliknite tukaj (KLIK). 

Ravnateljica: "Vsako leto je udeležencev več"

Klavdija Žalec Štrekelj je ravnateljica OŠ Milke Šobar – Nataše v Črnomlju. Festival pozna že od samega začetka, je zaupala za Metropolitan.si: "Prvi, ki je bil organiziran pod okriljem naše šole je bil 'uau', zares se je čutilo festivalsko vzdušje. Vsak naslednji je bil še večji in še boljši." 

"Vedno sem bila vesela in ponosna, da sem bila lahko del tega vzdušja – včasih kot pomoč v ožji ekipi, včasih kot del utripa z učenci, a vendar vedno navdušena nad tem, kaj vse znajo in zmorejo učenci s posebnimi potrebami. Tako kot pri vsakem delu se nam včasih kaj izmuzne, se kaj zamakne, pozabi, a tega nikoli niso občutili obiskovalci." 

Arhiv OŠ Milke Šobar - Nataše, Črnomelj

Z vsako pohvalo in konstruktivno kritiko so bili le še močnejši. "Najbolj od vsega pa me veseli, da je S-factor vse bolj in bolj prepoznam v lokalnem okolju. In ne samo v lokalnem okolju, tudi širše, v Sloveniji in po svetu. Vsako leto je udeležencev več. To pomeni, da je projekt kakovosten, zaželen in predvsem potreben. S-Factor je naš in želim si, da bi bila lahko še veliko let del njega," je zaključila. 

Zato le pohitite k glasovanju in prisluhnite ter si oglejte ustvarjalne izdelke otrok, ki si želijo na vaše obraze narisati nasmeh. Kliknite tukaj (KLIK). 


Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol