25. 10. 2023, 07:41 | Vir: STA

Je to vaša pot v službo? Ceste zaprte zaradi poplavljenosti in zemeljskega plazu

Bobo

Nekatere ceste so zaprte zaradi vremenskih razmer, nekatere pa bodo zaradi del nedostopne v naslednjih dneh.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi zemeljskega plazu zaprta cesta Robič-Staro selo-Kobarid pred mejnim prehodom Robič, na cesti Slovenska Bistrica-Ptuj pa je zaradi poplavljenega cestišča za osebna vozila zaprt podvoz na Pragerskem.

Zaradi jutranje prometne konice je promet povečan na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo proti mestnim središčem. Zastoji nastajajo predvsem na cestah proti Ljubljani: na štajerski avtocesti od Lukovice naprej, na dolenjski avtocesti od Grosuplja proti Ljubljani, na primorski avtocesti med Logatcem in Brezovico ter na gorenjski avtocesti od Vodic proti Ljubljani.

Na bivši hitri cesti skozi Maribor je zaradi okvare vozila oviran promet na izvozu Pesnica iz smeri Maribora. Med 8. in 16. uro bo zaradi del zaprta cesta Tihaboj-Mirna. Obvoz bo po cesti Tihaboj-Moravče-Čatež-Trebnje-Mirna.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Zaprte ceste

V četrtek bo med 8. in 16. uro zaradi del zaprta cesta Trbovlje-Prebold pri Knezdolu. Obvoz bo po cesti Trbovlje-Trojane-Vransko-Prebold.

Danes ponoči bosta med 20. in 5. uro zjutraj na gorenjski avtocesti zaprta predor Šentvid proti Kranju in izvozna priključna cev na Celovško cesto. Obvoz bo preko priključkov Ljubljana/sever in Šentvid.

Do predvidoma 27. oktobra bo v Ljubljani zaradi izgradnje komunalne infrastrukture za ves promet zaprta Župančičeva ulica na odseku med Gosposvetsko cesto in Puharjevo ulico. Do predvidoma 28. oktobra bo v Ljubljani zaradi dokončanja rekonstrukcije RTP centra za ves promet zaprta Kotnikova ulica pri križišču s Slomškovo ulico.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord