27. 10. 2023, 15:59

V Centru Rog so se ostro odzvali na včerajšnji nasilni protest: "To bo davkoplačevalce stalo več kot 30.000 evrov"

Borut Živulovič/Bobo

V prenovljenem kulturnem središču so zavrnili očitke protestnikov in zagotovili, da je bila prireditev ob odprtju dostopna za vse meščanke in meščane.

V Centru Rog so se odzvali na navedbe protestnikov, ki so se ob včerajšnjem odprtju prenovljenega kulturnega središča zbrali pred stavbo in izrazili svoje nestrinjanje s politiko mestne občine, ki ji med drugim očitajo, da so na otvoritev novega centra spustili le goste z vabili. Več sto protestnikov je pred včerajšnjim odprtjem s transparenti krožilo okoli objekta in med drugim z grafiti popisalo objekt. Vstop na prireditev so protestnikom preprečevale tudi posebne enote policije

Po besedah eikpe iz Roga naj bi včerajšnji aktivisti jasno pokazali, kakšne 'kulture' si želijo v Centru Rog. Očitke protestnikov, da vstop na odprtje ni bil dovoljen javnosti, so zavrnili. "Otvoritev je bila javna in dostopna za vse meščane in meščanke, ki so stavbo začeli obiskovati že popoldne. V stavbi je bilo času otvoritve okoli 3000 ljudi, med njimi tudi veliko starejših in otrok," so zapisali in poudarili, da se veliko meščanov in meščank ni moglo pridružiti otvoritvi, ker so jim "vstop preprečevali nasilni protestniki."

Odprava škode ne bo poceni

Poudarili so, da absolutno podpirajo konstruktivni dialog in mirno izražanje mnenj drugače mislečih meščanov in meščank, obsojajo pa nasilne proteste in uničevanje javne lastnine. Po njihovih besedah bo to davkoplačevalce stalo več kot 30.000 evrov. "Protestniki so s spreji poškodovali tudi notranjost Centra Rog, nato pa so se nekateri od njih še okrepčali na pogostitvi, kar so arogantno objavljali tudi na družbenih omrežjih. Ne razumemo, zakaj protestniki, ki zagotavljajo, da jim gre za skupno dobro, uničujejo skupno lastnino vseh meščanov in meščank," so se spraševali.

Borut Živulovič/Bobo

"Noben javni prostor ne more pripadati samo eni interesni skupini, temveč mora biti dostopen vsem ljudem, ne gleda na njihovo nacionalno pripadnost, politično prepričanje, spol, starost ali finančno zmožnost. Center Rog je prostor, ki je odprt za vse in tako bo ostalo tudi v prihodnje," so zaključili v izjavi za javnost.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol