22. 6. 2022, 13:31

Prvi javni nastop Jonasa Žnidaršiča v parlamentu dvignil precej prahu

Nebojša Tejić/STA

Poslanec, ki je v poslanskih klopeh zamenjal Tanjo Fajon, je imel svoj prvi govor, s katerim je na Facebooku požel tako odobravanje kot tudi nekaj ogorčenja.

Nekdanji televizijski voditelj in novopečeni poslanec stranke SD Jonas Žnidaršič je imel v parlamentu prvi nastop, s katerim je na družbenih omrežjih dvignil precej prahu, ob enem pa bil deležen tudi številnih odobravajočih komentarjev.

Ni mu uspelo biti tiho

Jonas Žnidaršič je prag parlamenta prestopil prvič. Kot je dejal na posnetku, mu manjka političnih izkušenj, zaradi česar je nameraval dogajanje v državnem zboru nekaj časa zgolj nemo opazovati. A to mu očitno ni uspelo. Na nujni seji Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo jih je namreč napel opozicijskim poslancem, ki so predlagali posvetovalni referendum o zakonu o vladi.

Nebojša Tejić/STA

V odzivu okaral opozicijske poslance

Poslance iz vrst SDS, ki so vložili predlog za referendum, je kot nekdanji ljubitelj pokra obtožil blefiranja. Po njegovih besedah si namreč v največji opozicijski stranki referenduma sploh ne želijo. "A si vi res predstavljate, da bi na tem referendumu dobili?", je vprašal politične nasprotnike in jih opomnil, da so bile v Sloveniji pravkar volitve, na katerih je po njegovih besedah ljudstvo jasno pokazalo, kaj si želi.

"Če bi bil moj denar, bi rekel prav, gremo na referendum", je dejal Žnidaršič. Ker pa bi referendum davkoplačevalce stal štiri milijone evrov, ga novopečeni poslanec ne podpira. 

Bobo

Na družbenih omrežjih deležen odobravanja

Jonasovi sledilci na Facebooku njegov prvi nastop v večini podpirajo. Posnetek, ki ga je delil na svojem profilu, ima že 36.000 ogledov, skoraj 1000 všečkov in okoli 350 komentarjev. "Lepo povedano in za množico razumljivo", je pod objavo zapisal eden od uporabnikov. "Bravo, Jonas! Odličen prvi nastop", je dejal drugi. A najde se tudi kdo, ki Jonasovih besed ne podpira. "Kaj smo Slovenci zdaj na pokru ali kaj?" se na primer sprašuje avtorica enega od redkih komentarjev, ki njegovega nastopa ne odobravajo. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol