11. 2. 2024, 11:06 | Vir: STA

Pustna nedelja ne poteka po načrtih (krivo je kislo vreme)

Bobo

Današnje karnevalsko dogajanje je zaradi dežja okrnjeno. 

Deževno vreme je okrnilo karnevalsko dogajanje na današnjo pustno nedeljo. V Cerknici so tako odpovedali tradicionalno karnevalsko povorko po ulicah, kljub temu se bodo nekatere maske predstavile na zabavi v prireditvenem šotoru. Na Ptuju pa so zaradi vremena skrajšali traso povorke.

V Cerknici se bo tako kot vsako leto karnevalska povorka tudi današnja zabava v prireditvenem šotoru pred tamkajšnjo osnovno šolo začela točno okoli 12.32. Na njej se bodo predstavile tudi nekatere maske, ki bi sicer sestavljale povorko, in sicer coprnice, butalci, žabe, polhi ter tudi letošnja nova maska butalskih čebel.

Vstop na današnjo pustno zabavo v Cerknici je brezplačen, vsi, ki so že kupili vstopnice za karneval, pa jih lahko vrnejo na prodajnem mestu, so sporočili organizatorji.

Na Ptuju bo popoldne v okviru 64. Kurentovanja mednarodna karnevalska povorka, ki se je vsako leto udeležijo številne skupine iz Slovenije in tujine. Kot so organizatorji navedli na spletni strani, bo letošnja trasa povorke zaradi napovedanega poslabšanja vremena skrajšana. Po poročanju Radia Slovenija je vprašljiv tudi nastop skupin kurentov, saj bi se lahko v deževnem vremenu kostumi poškodovali.

Pustni karneval na Viru bo potekal v vsakem vremenu

V Cerknem so laufarji že v polnih pripravah na popoldansko dogajanje. Prireditev, na kateri bodo prebrali obtožnico Pustu, ki bo kriv za vse, kar se je slabega zgodilo v preteklem letu, bo v vsakem primeru. V primeru zares slabega vremena jo bodo le nekoliko skrajšali.

Bobo

V Turistično informacijskem centru Ilirska Bistrica pa so pojasnili, da kaže, da bo ravno v času pustne povorke količina padavin pojenjala. Povorka v vsakem primeru bo, bo pa vsaka skupina mask presodila, ali se je lahko udeležili, tako da bo morda zasedba nekoliko okrnjena.

Tudi organizatorji pustnega karnevala na Viru so napovedali, da bo popoldanski pustni karneval potekal v vsakem vremenu. "Ne glede na to, kaj nam obetajo vremenoslovci, se ne damo! Pust in pustne šeme preganjajo zimo iz naših krajev in tradiciji se ne bomo odrekli zaradi nekaj kapljic dežja!" so sklenili v Pustni sekciji Striček.

Bobo

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord