Uredništvo | 29. 1. 2024, 13:00

Končno znana usoda legendarne satirične oddaje: Radio Ga Ga bo ...

Igor Kupljenik/Bobo

Oddaja je bila 33 let nepogrešljiv del programa.

Po smrti priljubljenega radijskega voditelja Saša Hribarja je končno jasno, kakšna bo usoda njegove legendarne satirične oddaje Radio Ga Ga, ki jo je Hribar s sodelavci ustvarjal dolgih 33 let in je postala nepogrešljiv programske ponudbe RTV Slovenija.

Oddaja je šla po Hribarjevi nenadni smrti na petmesečni premor, zdaj pa je znano, da se vrača na radijske valove. Po poročanju MMC RTV SLO bodo oddajo ustvarjali Tilen Artač, Jure Mastnak, Aleksander Pozvek in Renato Vindiš, ki se jim bo vsak teden pridružil še kateri izmed imitatorjev, ki so v oddaji sodelovali v preteklosti, kot scenarist pa se priključuje Igor Bračič.

Prva epizoda bo na Prvem programu Radia Slovenija na sporedu v petek, 9. februarja ob 10.05.

Nekoliko drugačen koncept

Kmalu po Hribarjevi smrti so se na Prvem programu Radia Slovenija začeli pogovori, kako nadaljevati pot, še poroča MMC RTV SLO. Želja, da se desetletja dolgo tradicija satiričnega pretresanja družbenega dogajanja nadaljuje, je ostajala, programski ustvarjalci pa so skupaj z ustvarjalci oddaje po pogovorih sprejeli končno odločitev: da se oddaja vrne v nekoliko drugačnem konceptu, a z uveljavljeno zasedbo.

Člani ekipe bodo nastavljali ogledalo politiki, gospodarstvu, pa tudi kulturi. Identiteta oddaje tako ostaja voden pogovor ustvarjalcev za stalnim omizjem, za katerim pa se zaradi nabora številnih imitacij zasedba ves čas spreminja. Za ustvarjalce ni prepovedanih tem ali imitacij.

Morda vas zanima tudi:

Prva oddaja Radio Ga Ga je sicer nastala 6. aprila 1990. Hribar je v njenem okviru vzgojil številne izjemne posnemovalce in satirike in ustvaril arzenal neponovljivih radijskih likov.

O kultnem statusu oddaje priča tudi podatek, da je bila v 90. letih prejšnjega stoletja v Monte Carlu izbrana za najboljšo med radijskimi oddajami v živo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol