12. 9. 2022, 06:00 | Vir: STA

Bi se strinjali, da so to najbolj gostoljubna mesta v Sloveniji? (mnenja so deljena)

Profimedia

Turistična zveza Slovenije je preverila, kako obiskovalci vidijo večja slovenska mesta in katera so jim najbolj všeč. Izbor ni bil lahek, a v vsaki kategoriji so lahko izbrali le enega zmagovalca. 

V letošnji akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna so spletni uporabniki v anketi Turistične zveze Slovenije med večjimi mesti za najbolj urejenega in gostoljubnega izbrali Velenje, med srednjimi Slovenj Gradec in manjšimi Radlje ob Dravi.  
 
Med turističnimi kraji je prvo mesto v letošnjem tekmovanju pripadlo Izoli, med zdraviliškimi Podčetrtku, med izletniškimi pa Šmartnemu pri Slovenj Gradcu, izhaja iz rezultatov spletnega glasovanja, ki jih je objavila zbornica. Občina Črna na Koroškem je največ glasov bralcev dobila v kategoriji krajev z najlepše urejenim mestnim, trškim ali vaškim jedrom.

Kaj pa najboljša mladinska prenočišča?

Najboljši kamp je Kamp Savinja, glamping pa Slovenia Eco Resort Stahovica. Prvo mesto med mladinskimi prenočišči je po izboru anketirancev zasedel Youth Hostel Ars Viva v Starem trgu pri Ložu. Naj tematska pot je postala Čredniška pot po Poljanski dolini, naj izletniška točka pa Calvodas - Energijski nasad Sončna posest v Trbovljah.

Letošnje 31. tekmovanje je potekalo pod sloganom Kjer je zdravje doma. V prihodnjih dneh bo znana tudi odločitev strokovne komisije, slovesna podelitev priznanj pod častnim pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja pa bo potekala v okviru Dnevov slovenskega turizma med 14. in 16. novembrom 2022 v Laškem.