L. PA. | 21. 12. 2023, 14:01

Zemljišče v ljubljanskih Dravljah že zagradili, a začetka gradnje Regentovega kvarta še ne bo

Uredništvo

Zemljišče v ljubljanskih Dravljah, kjer naj bi zrasla soseska Regentov kvart, je že ograjeno. Kaj se dogaja?

Kot smo poročali nedavno, bodo morali stanovalci blokovskega naselja na Brilejevi ulici v ljubljanskih Dravljah v svoj okoliš kmalu sprejeti številne nove sosede.

Obeta se namreč gradnja stanovanjske soseske Regentov kvart, "sodobne, do mladih družin in posameznikov, okolja in lokalne skupnosti prijazne stanovanjske soseske", ki jo bodo sestavljale tri stolpnice (z 12, 15 in 18 nadstropji) s skupno 356 stanovanji.

Investitor je podjetje Brusnica, ki zagotavlja, da ne bo šlo za luksuz, temveč za kakovostna stanovanja za srednji sloj prebivalstva.

Nekateri mediji pa so že izpostavili vpliv ruskega kapitala na projekt, saj je leta 2020 pa je projekt kupil ruski poslovnež Aleksej Krukovski oziroma njegovo podjetje BRDS, po začetku rusko-ukrajinske vojne pa je projekt za zgolj 7500 evrov kupila Brusnica v 10-odstotni lasti Slovenca Matjaža Cerjaka. Kako je podjetje Brusnica Krukovskemu izplačalo preostanek vložka, ni znano.

Cerjak je konec septembra za Siol potrdil, da je gradbeno dovoljenje za projekt izdano in da čakajo le še, da postane pravnomočno, da začnejo z gradnjo.

Pred tem so opravili kar nekaj pogovorov z okoliškimi stanovalci, ki projekt zavirajo, saj jim bo med drugim vzel priljubljeno zelenico z vzpetino, kjer se radi rekreirajo in sprehajajo hišne ljubljenčke, pozimi pa otroci vzpetino radi uporabljajo za sankanje.

Na Brilejevi se je pričelo urejati gradbišče, pripravljajo teren za gradnjo soseske Regentov kvart.

Na Brilejevi se je pričelo urejati gradbišče, pripravljajo teren za gradnjo soseske Regentov kvart.

Uredništvo

Pripravlja se teren za gradnjo

Ker so zelenico z vzpetino pred kratkim ogradili, številni ugibajo, kaj to pomeni za datum začetka gradnje Regentovega kvarta. Kakšno je stanje in kdaj bodo na Brilejevi zahrumeli stroji, smo zato preverili neposredno pri podjetju Brusnica. Toda nadaljevanje projekta ta hip še ostaja nejasno.

"Žal še ni izdano pravnomočno gradbeno dovoljenje in tako nimamo podatka o pričetku del," nam je povedala Sara Jamnik, vodja projektov novogradnje. "Se pa je pričelo urejati gradbišče, pospravljajo teren. To je zaenkrat vse."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol