20. 6. 2022, 15:18 | Vir: STA

Robert Golob kritično o pomanjkanju goriva: "Mislim, da je to škandal v vseh pogledih."

Bobo

Predsednik vlade si ni mislil, da se bo kaj takega zgodilo in meni, da bi trgovci mogli poskrbeti, da goriva ne bi zmanjkalo. 

Na več bencinskih črpalkah po državi je zmanjkalo pogonskih goriv, kar trgovci pripisujejo povečanemu povpraševanju in težavam z dobavo.

Odziv Goloba

"Jaz mislim, da je to škandal v vseh pogledih," je razmere komentiral predsednik vlade Robert Golob. Meni, da bi morali trgovci razmere predvideti in se nanje bolje pripraviti.

"Razumem na eni strani, da je bil pritisk pri ljudeh zaradi napovedane podražitve nekoliko večji, vendar je po drugi strani obveznost trgovcev zelo jasna - oni bi morali poskrbeti, da goriva ne bi zmanjkalo, zmanjkalo pa ga je v vsej državi naenkrat," je bil v izjavi po uvodnem pogovoru s sindikati javnega sektorja jasen Golob.

Kot je ponovil, pogonskih goriv ni zmanjkalo samo na enem koncu, ampak povsod. "To pomeni, da se je stvar dalo in predvideti in ustrezno ukrepati," je dejal.

Bobo

Golob pričakuje tudi poročilo tržnih inšpektorjev, ki, kot je v dopoldanski izjavi za javnost pojasnil gospodarski minister Matjaž Han, na terenu preverjajo spoštovanje trenutne ureditve glede cen, zaloge in morebitno zavajanje potrošnikov.

"Nisem si mislil, da se bo kaj takega zgodilo, pa ne zaradi ljudi, ampak da se nekdo zaradi čiste špekulacije za par evrov ne pripravi bolje na takšne situacije," je še povedal Golob.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.