N. V. | 18. 11. 2023, 19:01

Golob se je oglasil po operaciji: to sporoča Slovencem

Žiga Živulović jr./BOBO

Bo Mesec še dolgo grel stolček predsednika vlade ali se bo Golob kmalu vrnil na delo?

Predsednika vlade Roberta Goloba so v petek zaradi težav z dimeljsko kilo operirali v UKC Ljubljana. Zdaj je že doma, je Slovence obvestil na Instagramu: "Operacija uspela, sem že doma." V objavi se še je zahvalil osebju UKC Ljubljana, da so poskrbeli zanj.

Instagram/Robert Golob/posnetek zaslona

Operacija je, po pojasnilih v. d. strokovnega direktorja UKC Ljubljana Gregorja Norčiča, potekala brez zapletov in je bila v predvidenem času zaključena. Dodal je tudi, da je premier zaradi teh težav v zadnjih tednih že s težavo opravljal svoje državniške obveznosti, smo poročali.

Norčič je pojasnil še, da so tovrstna zdravljena relativno pogosta. "Gre za patologijo, ki jo zdravijo v vseh slovenskih bolnišnicah, in tudi v naši na leto naredimo več sto takih posegov," je pojasnil.

Gabrova mu je bila v oporo

Premerja je v bolnišnici obiskala tudi njegova izbranka Tina Gaber, je sama razkrila na Instagramu. Skupaj s premierjem sta iz bolniške sobe opazovala sončni zahod.

Instagram/Tina Gaber/posnetek zaslona

Mescu se izteka čas na stolčku predsednika vlade

V času bolniške odsotnosti premierja Goloba nadomešča podpredsednik vlade in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec, smo poročali. Premier Golob naj bi se po napovedih iz njegovega kabineta v službo vrnil predvidoma že v sredini prihodnjega tedna. Tako se Mescu počasi izteka čas na stolčku predsednika vlade.