N. V. | 5. 10. 2023, 14:49

Robert Golob na službeno pot spet vzel Tino Gaber: fotografskim objektivom sta se nastavljala že v zasebnem letalu

Twitter/Andrej Plenković

Smo davkoplačevalci tisti, ki izbranki premierja plačamo stroške potovanj?

Znova se je sestal vrh Evropske politične skupnosti (EPS). Srečanje poteka v Granadi. Gre za že tretje zasedanje Evropske politične skupnosti, neformalne platforme za izmenjavo stališč med voditelji članic Evropske unije in drugih evropskih držav.

Na srečanju bodo politiki razpravljali o energetiki, zelenem prehodu, multilateralizmu, varnosti in geopolitičnim vprašanjem. Vse razprave bodo potekale v senci ruske agresije na Ukrajino. Pogovore ob robu pa bodo po pričakovanjih zaznamovale tudi napetosti na drugih območjih v širši regiji, kot sta Kosovo in Gorski Karabah.

Na zasedanju tudi Golob in Gabrova

Zasedanj se bo udeležil tudi premier Robert Golob. Na srečanje voditeljev Evropske politične skupnosti se je odpravil skupaj s hrvaškim kolegom Andrejem Plenkovićem in svojo izbranko Tino Gaber.

Skupaj so fotografskim objektivom pozirali že kar v zasebnem letalu, s katerim so odleteli v Španijo. Fotografijo je pozneje Plenković objavil na družbenem omrežju X, zraven pa pripisal, da se na srečanje odpravlja s slovenskim premierjem. Njegove izbranke pa ni omenil. Marsikdo se je namreč že obregnil v to, da Plenković na srečanje ni vzel svoje žene, medtem ko je Golob na potovanje povabil svojo "ljubico".

Stroški potovanj: koliko davkoplačevalce stane, da na potovanje odide tudi Tina Gaber?

Zadnje čase so pod drobnogledom potovanja predsednika vlade Roberta Goloba z vladnim letalom. Nekateri mediji in poslanka SDS Jelka Godec so mu pred kratkim očitali previsoke stroške najema letala za kabinet.

Borut Živulovič/Tina Kosec/Bobo/fotomontaža

Golob je na mizo položil vse račune in pojasnil, koliko odšteje za službene poti. Priznal je tudi, da ga na službenih potovanjih pogosto spremljajo svetovalec za mednarodno politiko Vojko Volk, svetovalec za evropske zadeve Igor Mally, ena od predstavnic za odnose z javnostmi, varnostnik, fotograf in snemalec. Občasno ga spremljata tudi vodja kabineta Petra Škofic, svetovalec za državno varnost Andrej Benedejčič in uslužbenci državnega protokola. Tako Gabrova ni edina, ki poleg Goloba greje sedeže falcona – za to pa plačamo davkoplačevalci.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol