16. 6. 2022, 07:02 | Vir: STA

Rojstnodnevni spektakel v Križankah!

Instagram/Val 202

Na Dan 202, kot so dogodek poimenovali, se bodo na odru zvrstili izvajalci slovenske popularne glasbe, ki je zaznamovala več generacij poslušalcev. 

Drugi program Radia Slovenija, Val 202, bo svojo 50-letnico delovanja danes obeležil s koncertom v ljubljanskih Križankah. Koncert je razprodan.

Seznam nastopajočih je dolg, med njimi pa so predstavniki zasedb Joker Out, Nude, Elvis Jackson, Zmelkoow, Big Foot Mama, Niet, Avtomobili, Šank Rock, Chateau, Hamo & Tribute 2 Love, Siddharta, Mi2 in Lačni Franz.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Val 202 (@val202)

Nastopili bodo tudi nekateri kantavtorji in raperji, kot so Emkej, Nipke, Rudi Bučar, Drago Mislej - Mef in Vlado Kreslin.

Koncert bo v neposrednem radijskem in televizijskem prenosu ob 21. uri, piše na spletni strani radia.

Val 202 spada med najbolj poslušane radijske programe v Sloveniji. Kot je ob obletnici povedal odgovorni urednik Nejc Jemec, je drugačen, ker je na nek način demokratiziral medijski prostor in k besedi pripustil poslušalstvo.

Po ustanovitvi leta 1972 so začeli odpirati teme, ki so bile blizu ljudem, teme vsakdanjega življenja ljudi, ki so  sodelovali s svojimi mnenji in vprašanji.

Poseben je tudi v tem, da uspeva vedno znova pomlajevati svoj kader. Šteje 50 rednih sodelavcev, skupaj z občasnimi pa ta številka naraste na 100. Danes Val 202 omogoča tudi dostop do vsebin na zahtevo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.