K. Ž. | 23. 10. 2023, 21:32

Kontroverzni plakat zmotil večkrat glasnega župana (grozi tudi s policijo)

Facebook/Posnetek zaslona

Župana Radencev je močno zmotil jumbo plakat, za katerega meni, da je žaljiv.

V določenih krajih po Sloveniji so vzkliknili nenavadni jumbo plakati, ki prav kličejo po pozornosti. Omenjene plakate so opazili že na območju Radencev, prav tako so nekateri poročali, da so jih videli na Primorskem. A vendar plakati niso vzbudili toliko pozornosti zaradi svoje inovativnosti, ampak kvečjemu zaradi svoje eksplicitne vsebine. Na plakatu namreč z velikimi črnimi črkami piše "SRANJE", v spodnjem desnem kotu pa je vprašanje: "Primerno?" s pripisano telefonsko številko 080 54 25.

Plakat je zaradi eksplicitne vsebine sprožil val zgražanja, oglasil pa se je tudi župan Radencev Roman Leljak, ki je svoje zgražanje nad plakatom delil na družbenem omrežju Facebook. Leljak je sicer že večkrat krasil naslovnice slovenskih medijev, njegova najbolj odmevna poteza pa je bila, da je želel preimenovati Titovo cesto v Radencih v Cesto slovenske osamosvojitve.

"Ne vem, kaj pomeni ta napis. Je žaljiv in bom zjutraj obvestil policijo. Upam, da ni avtor domačin," je zapisal ob fotografiji.

Kaj točno oglašuje plakat, sicer ni jasno, vendar zagotovo lahko zatrdimo, da gre za odlično marketinško strategijo, saj je plakat tema pogovora v več skupnostih.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord