R.S. | 26. 3. 2024, 11:21

Več sto študentov se mora izseliti iz Rožne doline. Kaj se dogaja?

Fotografija je simbolična.

STA

To jim zagotovo ne bo všeč ...

Čez nekaj mesecev bo v enem izmed študentskih domov v Rožni dolini potekala prenova. Prenavljali bodo kopalnice, fasade in napeljave. Vsi stanovalci doma se bodo morali izseliti. Šlo naj bi za prenovo študentskega doma 11, kjer prebiva 291 ljudi. Prenova se bo začela poleti, ko bo večina študentov na počitnicah, poroča N1. 

Kompleksna prenova

Stavbo, ki jo bodo prenavljali, so zgradili v 80. letih prejšnjega stoletja. Prenova bo kompleksna, saj so vertikalni vodi in kanalizacijske cevi med seboj povezane. Posledično ne bo mogoča prenova v več fazah, prav tako ne bodo mogli postopno izklapljati vode. Vrednost prenove je ocenjena na nekaj več kot milijon evrov. Študentski dom Ljubljana je denar pridobil na razpisu ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije. 

Nekateri študentski domovi v Rožni dolini potrebujejo prenovo.

Nekateri študentski domovi v Rožni dolini potrebujejo prenovo.

STA

Stanovalcem doma bodo zagotovili nadomestne nastanitve v drugih študentskih domovih, po prenovi pa se bodo stanovalci vrnili. Sicer pričakujejo, da prenova ne bo trajala dolgo, saj gre za manjši dom. 

Novi študentski domovi

Država v prihodnosti namerava zgraditi nove študentske domove, saj je v prestolnici vsako leto več študentov. Novi morebitni lokaciji študentskih domov bi lahko bili na Roški cesti in Gerbičevi ulici. Na Roški bi lahko bil dom za približno 380 študentov zgrajen do leta 2027. Na Gerbičevi ulici pa bi lahko bivalo do 540 študentov. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol