K. Ž. | 24. 1. 2024, 11:12

Slovenski hotelir želi v hotelu namestiti migrante: občani nad odločitvijo besni, grozijo mu tudi s požigom

Hotel Veter

Hotel Veter

Lastnik in direktor hotela se sooča z izjemnim besom vaščanov, saj ti močno nasprotujejo njegovi odločitvi, da bi v hotelu namestili migrante.

Albin Hauptman, lastnik in direktor hotela Veter v Rušah, se sooča z besom vaščanov, ki malodane pred hotel hodijo z baklami. Sama zgodba se je sicer začela s prijavo na razpis Urada Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov za najem opremljenih nastanitvenih objektov. Za to odločitev se je lastnik odločil zaradi slabe zasedenosti hotela, saj v njej vidi možnost za preživetje. V kolikor bo pogodba podpisana, se hotelske sobe ne bodo več oddajale, poroča portal Lokalec.

Bobo

Zasedenosti ni

Več kot očitno lastnik hotela ne vidi nobene druge možnosti, saj je hotel na robu preživetja. "Hotel Veter je bil grajen v času univerzijade in za turizem v Rušah. V tem času se ni nič spremenilo. Hotel je prevelik za turizem, zelo slabo smo zasedeni, močno se trudimo, da preživimo," je za omenjeni portal povedal lastnik.

Namestitev tujcev v hotelu sicer ni novost, saj je hotel že večkrat gostil delavce iz Bosne in Hercegovine, Azije ter Nepala.

Kot je še razložil, v hotelu ne bodo nameščali ilegalnih migrantov, saj so vztrajali, da so v hotelu nameščeni le begunci iz Ukrajine. "Tudi občina je dala naprej, da bi šlo mamice z otroki, ukrajinske družine."

Grozijo mu s požigom

Čeprav v hotelu naj ne bi nameščali ilegalnih prebežnikov, je lastnik hotela s svojo odločitvijo vseeno požel bes preostalih občanov. "Grozijo mi celo s požigom hotela. Nič slabega za Ruše, jaz sem vedno dobre stvari naredil, kadarkoli se je rabila pomoč. A tako zdržati ne moremo, zato smo se prijavili na razpis. Ne vem, zakaj takšna negativa. Vse se dela proti nam," je povedal ter dodal, da so zaradi groženj prežeti s strahom.

A več kot očitno se občani ne dajo, saj še naprej vztrajajo pri nasprotovanju vzpostavitvi azilnega doma v Rušah. Na občino so tako poslali tudi dopis, v katerem so zahtevali, da se občina jasno opredeli do azilnega doma. Prav tako so pozvali, naj se dotična problematika obravnava na občinski seji.

Bobo

Pogodba o namestitvi migrantov sicer še ni podpisana, saj je postopek v teku. Podpisali so zgolj sporazum. V Rušah bo 25. januarja potekala občinska seja, kjer bo ta zadeva tudi predstavljena. Po seji pa naj bi svetniki sprejeli odločitev ter tako jasno napovedali prihodnost azilnega doma.