P.M. | 24. 8. 2022, 11:52

Velikodušnost ne pozna meja: takole se bodo slovenski odbojkarji zahvalili gasilcem

Profimedia/fotomontaža

To poletje smo vsi spremljali in občudovali napore in pogum gasilcev na Krasu, ki so bili bitko z ognjenimi zublji. A telefonski klic našega dolgoletnega odbojkarskega reprezentanta Dejana Vinčića jih je pustil brez besed, še bolj pa tisto, kar je sledilo.

Dejan Vinčić je gasilcem v takratnem pogovoru sporočil, "da je celotna reprezentanca, ki se je ravno zbrala na pripravah pred domačim svetovnim prvenstvom, pripravljena priti pomagat na goreči Kras. Karkoli," so sporočili iz civilne zaščite za severno Primorsko.

Ponudbo so takrat zavrnili, vendar ...

Zaradi nevarnih razmer, tudi številnih neeksplodiranih min na pogorišču, so morali gasilci ponudbo odbojkarjev zavrniti. A to nikakor ni bil konec zgodbe. Slovenski odbojkarji so namreč našli drugačen način, kako se zahvaliti gasilcem, ki so dneve in noči gasili požare na Krasu.

Povabili so jih na svojo prvo tekmo na prihajajočem svetovnem prvenstvu!

Poleg tega so tudi ob akciji Skupaj za Kras treh najbolj prizadetih občin za dražbo namenili Vinčićev dres s podpisi vseh odbojkarjev. 

Profimedia

V petek bo v Stožicah res čustveno

Gasilci so ponudbo sprejeli in si bodo že ta petek ogledali tekmo naše reprezentance s Kamerunom!

Na tribunah ljubljanskih Stožic je pričakovati glasne vzklike pogumnih gasilcev in gasilk s Krasa, ki bodo po opravljenem junaškem delu zdaj spodbujali naše odbojkarje!

Ob njih bodo tudi pripadniki drugih enot in služb sistema zaščite in reševanja, ki so bili dejavni na Kras.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord