A. B. | 27. 8. 2022, 11:05

S prehitro vožnjo ogrožate življenja! Zaradi radarja v coni 30 km/h oglobljenih že več kot 3000 voznikov

Tamino Petelinšek/STA

Že en mesec je postavljen pri ljubljanskem kliničnem centru, mimo njega pa vozniki peljejo tudi z dvakrat višjo hitrostjo od dovoljene. Pobrskali smo, kakšne globe vas čakajo, v kolikor prekoračite omejitev hitrosti v naselju. 

Na ulicah in cestah v slovenski prestolnici je postavljenih 18 radarskih ohišij, v katere mestni redarji izmenično nameščajo pet radarjev. 

Pri Pediatrični kliniki v Ljubljani je omejitev hitrosti 30 kilometrov na uro, a radarji so v le enem mesecu, odkar je postavljen, zabeležili že 3.293 kršitev. Največja izmerjena hitrost, ki jo je ujel radar, je bila 78 kilometrov na uro, so za N1 povedali na Mestni občini Ljubljana.

Zaradi kazni ste lahko tudi ob vozniško dovoljenje

Kazni za prekoračitev omejitve hitrosti v naselju so lahko izjemno visoke. Pobrskali smo in in po navedbah prekrški.com izvedeli, da vas lahko doletijo naslednje globe:

Vir: prometniprekrški.com

Vir: prometniprekrški.com

Uredništvo/fotomontaža

Kje vse v Ljubljani na vas preži radar?

V prestolnici na prehitre voznike preži več radarjev. Trenutno so nameščeni na naslednjih lokacijah: 

Celovška cesta 269, Cesta Dolomitskega odreda 94, Dolenjska cesta 43, Roška cesta 17, Slovenčeva ulica 15, Slovenska cesta 36, Zadobrovška cesta 55, Samova ulica 9, Opekarska cesta 11, Aljaževa ulica 45, Cesta v Mestni log 45, Kajuhova ulica (št. odseka 211141), Pot Rdečega križa (pri stanovanjskem bloku na naslovu Ježkova ulica 5), Cesta dveh cesarjev 32, Cesta dveh cesarjev 104B, Bohoričeva ulica 15 in Tržaška cesta 74.

Mestna občina Ljubljana

Na prehitre voznike bosta radarja v glavnem mestu kmalu prežala še na dveh mestih. Kot so nedavno za N1 povedali na občini, sta v sklopu rekonstrukcije ceste Črna vas predvideni ureditvi dveh stojnih mest. 

Morebitne nove lokacije tudi po posvetu s krajani

Nove lokacije, na katerih bi lahko postavili radarska ohišja, bodo na občini določili glede na mnenja policije, mestnega redarstva in tudi krajanov. Sicer prehitre voznike lovijo tudi s pomočjo dveh vozil, v katerih sta nameščeni samodejni merilni napravi. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord