25. 7. 2022, 16:08 | Vir: N1

Na voznike v Ljubljani bo prežal nov radar: preverite, KJE bo postavljen

Tamino Petelinšek/STA

Mestni redarji v prestolnici bodo še bolj poostreno merili hitrost na cestah. Prehitre voznike bodo po novem lovil tudi v coni, kjer je omejitev 30 kilometrov na uro. 

Na prehitre voznike v Ljubljani preži vse več radarjev. Prejšnji teden so mestni redarji začeli uporabljati tudi novo ohišje za merjenje hitrosti na Bohoričevi ulici 15 – pri Pediatrični kliniki.

Na tem območju je poleg Pediatrične klinike tudi UKC Ljubljana, vrtec in osnovna šola, hitrost pa je omejena na 30 kilometrov na uro

“Z namestitvijo novega ohišja ter nakupom merilnika hitrosti za nadzor želimo še dodatno umiriti hitrost na naših cestah in prispevati k večji varnosti v prometu," so ob tem zapisali na občini.

Po Ljubljani je zdaj postavljenih 18 ohišij, v katerih je izmenično nameščenih pet radarskih naprav.

Mestna občina Ljubljana

Hitrost bodo merili tudi na tržaški

V drugi polovici avgusta bo radar občasno nameščen tudi v ohišje na Tržaški cesti 74, v neposredni bližini Osnovne šole Vič. Mestni redarji imajo sicer za lov na prehitre voznike na voljo tudi dve vozili, v katerih sta nameščeni samodejni merilni napravi.

Redarji so v prvi polovici letošnjega leta zabeležili kar 27.267 prekoračitev hitrosti. “Kot najbolj obremenjeni lokaciji ostajata Cesta v Mestni log 45 in Aljaževa ulica 45. Tudi iz Letnega poročila o delu policije za leto 2021 izhaja, da je neprilagojena hitrost še vedno eden od najpogostejših vzrokov prometnih nesreč z najhujšimi posledicami,” so zapisali.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord