N. V. | 26. 9. 2023, 22:14

Ministrica službeno na 33 tisoč evrov vredno potovanje. Golob: "Če je to največji problem v državi, živimo v srečni državi"

Žiga Živulović j.r./Bobo/fotomontaža

Zaradi številnih kritik se je celo šušljalo, da bo odstopila, premier pa pravi, da so stroški upravičeni.

V javnosti so se pred dnevi pojavili podatki, da je julijska pot ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik in še štirih njenih sodelavk v New York stala 33 tisoč evrov. Potovalni stroški naj bi znašali 13.400 evrov, stroški nastanitve v hotelu 16.589 evrov, stroški dnevnic pa 3 tisoč evrov.

Kritike

Zaradi tega so v javnosti završale številne kritike. Več predstavnikov sindikatov javnega sektorja je zaradi stroškov te poti ministrice s sodelavkami izrazilo začudenje, spraševali so se, ali je bila ta pot res tako nujna – in zakaj so z ministrico za javno upravo morale oditi še štiri sodelavke, ne pa dve ali tri.

Začelo se je celo šušljati, da bi ministrica zaradi spornega potovanja utegnila odstopiti.

Sanja Ajanović Hovnik

Sanja Ajanović Hovnik

Žiga Živulović j.r./Bobo

Odziv ministrice

Ministrica je zavrnila navedbe, da je s sabo na pot sodelavke vzela neupravičeno, priznava pa, da se je poti – na lastne stroške – udeležil njen soprog.

Odzval se je Golob

"Pozanimal sem se, njena pot je stala manj kot 6 tisoč evrov. Če je to največji problem v državi, živimo v srečni državi," je po poročanju N1 predsednik vlade Robert Golob komentiral julijsko službeno pot ministrice v New York. Tako Ajanović Hovnikova ostaja na položaju.

Robert Golob

Robert Golob

Borut Živulovič/Bobo

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol