Uredništvo | 9. 12. 2023, 10:01

Bizarna domislica: Saša Petek zahteva, da po njenem nareku organizirajo oddajo Tarča, izbrala je tudi goste

RTV/Posnetek zaslona

Jezikava Štajerka svoje sledilce poziva, naj pišejo na Televizijo Slovenija in zahtevajo, da ji omogočijo nastop v oddaji.

Glasna nasprotnica cepljenja in ukrepov v času epidemije covida-19 Saša Petek, ki na svojem Facebooku že nekaj časa vsem javnim uslužbencem grozi, da bodo zaradi spoštovanja epidemioloških ukrepov ostali brez zaposlitve, tokrat zahteva, da jo povabijo v oddajo Tarča, kjer naj bi predstavila svoje 'dokaze' v javnem interesu.

Določila je celo, koga naj novinarji poleg nje povabijo v oddajo, pri čemer ni bila prav nič skromna. Ne le zdajšnjemu in bivšemu predsedniku vlade, predsednici države, Borutu Pahorju in več nekdanjim zdravstvenim ministrom - jezikava Štajerka si domišlja, da jih bo napela tudi Eriki Žindaršič.

Vdor v studio Televizije Slovenija

Petkova je javnosti postala znana v času protestov gibanja OPS Ladislava Trohe pred RTV, kjer so zanikovalci virusa in epidemije izražali svoje blodnje in pričakovali, da jih bodo mediji in javnost jemali resno, nazadnje pa vdrli v stavbo Televizije Slovenija in v studio informativnega programa ter zahtevali prenos v živo.

Ladislav Troha in Saša Petek na tleh televizijskega studia po vdoru v stavbo Televizije Slovenija.

Ladislav Troha in Saša Petek na tleh televizijskega studia po vdoru v stavbo Televizije Slovenija.

RTV/Posnetek zaslona

Od tam so jih morali dobesedno odnesti policisti. Slovenijo so takrat obkrožili posnetki na katerih je videti Sašo Petek, ki je, tedaj še združena s Troho, ležala na tleh televizijskega studia in se na vse pretege upirala odstranitvi. Kasneje sta se z nekdanjim majorjem Slovenske vojske skregala in razšla, od takrat sta na bojni nogi.

Na Facebooku ne dopušča dialoga

Petkova je znana tudi po svojih monologih na Facebooku, kjer objavlja tudi po dve uri dolge videoposnetke, v katerih trosi svojo jezo med tiste, ki jo želijo poslušati. S tem je pridobila celo nekaj deset podpornikov, ki se z njenimi napačnimi sklepi in slabo osnovanimi obtožbami popolnoma strinjajo.

Borut Živulovič/Bobo

Kdor se z njo ne strinja, svojega mnenja namreč nima pravice izraziti, saj Petkova vsakogar, ki ne pokaže popolne vdanosti njenim teorijam, nemudoma odstrani s svojega javno dostopnega Facebook profila. Tistemu predrznežu, ki si je dovolil izraziti nasprotujoče mnenje, pa za vedno onemogoči dostop do njenih objav. Na ta način je na Facebooku blokirala že na stotine ljudi in s tem na videz uspešno ohranila pridih enoumja.

Oddaja Tarča po diktatu Saše Petek?

Blokada vseh oporečnikov in zavračanje dialoga pa ji vseeno ne omajata prepričanja, da morajo njene besede slišati vsi slovenski državljani, zato je začela svoje sledilce pozivati, naj pišejo na RTV in zahtevajo, da Sašo Petek v četrtek 21. decembra povabijo v oddajo Tarča.

Več jih je to tudi dejansko storilo, svoja pisma oziroma elektronsko pošto pa so objavili na Facebooku. Petkova je kar sama določila tudi goste, ki naj bi jih poleg nje povabili v oddajo. To so Robert Golob, Janez Janša, Nataša Pirc Musar, Borut Pahor in več nekdanjih zdravstvenih ministrov.

Epidemija, ukrepi in alternativne teorije

Petkova in njeni sledilci, ki očitno ne razumejo koncepta raziskovalnega novinarstva, niti novinarske avtonomije, tako pričakujejo, da bodo na Televiziji Slovenija oddajo Tarča organizirali kar njej v čast in po njenem diktatu. Vse le zato, da bi lahko pred celotno Slovenijo (tudi pred stotinami blokiranih uporabnikov Facebooka) predstavila svoje alternativne teorije in nenavadne interpretacije podatkov v povezavi z epidemijo in drugimi družbenimi vprašanji, ki večinoma že od daleč ne pijejo vode. 

Elektronska pošta, ki so jo na RTV pošiljali sledilci Saše Petek.

Elektronska pošta, ki so jo na RTV pošiljali sledilci Saše Petek.

Facebook/Saša Petek

Ob tem pa Petkova in sledilci pričakujejo, da se bodo te iste oddaje udeležili tudi najvišji predstavniki države, ki v njihovih očeh najbrž res nimajo prav nobenega pametnejšega dela.