11. 5. 2023, 17:09 | Vir: STA

Vprašanje, ki vse zanima: se bo dež nadaljeval tudi ob koncu tedna?

Bobo

Ali ni že maj, se marsikdo sprašuje ob pogledu na nebo in tudi na premočene nogavice ...

Na severovzhodu bo sprva še deževalo, drugod se bodo pojavljale posamezne krajevne plohe, ki bodo proti jutru pogostejše. Jutranje temperature bodo od 6 do stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pogoste bodo krajevne plohe, sredi dneva in popoldne bodo možne tudi posamezne nevihte. 

Bo vikend kaj boljši?

Žal, ne. V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. V nedeljo bo spet bolj deževno in hladneje.

Jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 11 do 18 stopinj Celzija.

Nad severnim Sredozemljem, vzhodnimi Alpami in severozahodnim Balkanom je območje nizkega zračnega tlaka s središčem nad severno Italijo. Vremenska fronta se iznad Slovenije pomika proti vzhodu.

Z jugovzhodnimi vetrovi nad naše kraje doteka vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Zvečer in ponoči bo v krajih vzhodno in severno od nas še deževalo, padavine bodo proti jutru ponehale. Drugod se bodo pojavljale posamezne krajevne plohe, ob severnem Jadranu lahko nastane tudi kakšna nevihta. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord