J. Z. | 6. 10. 2022, 07:53

Zbujamo se v meglena jutra: nas še lahko preseneti babje poletje?

Profimedia

Čeprav smo že globoko zakorakali v jesen, pa bi se lahko temperature v prihodnjih dneh še precej dvignile. Pogletje, kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh. 

V teh dneh imamo lepo jesensko vreme, megla pa vztraja vsaj v osrednji Sloveniji tja do 11. ure, ob močnejši inverziji tudi večino dneva. Ob prehodu oslabljene vremenske fronte se bo konec tedna ohladilo, že v ponedeljek pa bo bistveno topleje, napoveduje Gregor Skok, ki vremenske napovedi objavlja na Facebook strani Ciklon.si.

Nato nas čaka nekaj dni sončnega in razmeroma toplega vremena, ob koncu naslednjega tedna pa že nekaj časa kaže na novo pošiljko padavin. Vetrovi naj bi postopno potegnili od zahoda oz. jugozahoda. Skok je ocenil, da kljub višjim temperaturam oktober "ne bo prinesel kakšnega babjega poletja". Ob tem pa dodal, da bo za točnejši razvoj dogodkov treba še malo počakati. 

V petek bo sončno z jutranjo in dopoldansko meglo po nižinah, šibka burja na Primorskem bo zjutraj oslabela, najvišje temperature bodo med 18 in 23 stopinjami Celzija, na Goriškem do 26 stopinj Celzija. V soboto in nedeljo bo malo hladneje, nato pa lahko v torek znova pričakujemo, da bodo temperature presegle 20 stopinj Celzija.  

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol