P.M. | 8. 12. 2022, 22:47

Se še spomnite Slovenca, ki je bil hrom, a je shodil? Postal je svetovna senzacija

Instagram/pubity

Dvajsetletni Konjičan Tim Marovt je pred osmimi leti zaradi hiperekstenzije hrbtenice pristal na invalidskem vozičku. 

Na letošnjem Ljubljanskem maratonu se je Tim Marovt udeležil teka na deset kilometrov. To ni bilo prvič, da se je podal med tekače, njegova udeležba na maratonih pa je dokaz, da človek s trdno voljo lahko doseže velike stvari. 

Dogodek med deskanjem na Havajih pri 12 letih, po katerem je zaradi hiperekstenzije hrbtenice pristal na invalidskem vozičku, mu je povsem spremenil življenje. Zdravniki so mu napovedali malo možnosti za okrevanje, kljub temu Tim danes teče na maratonih, smuča, vozi avto in še marsikaj drugega. Ob študiju na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru razvija tudi svojo rehabilitacijsko napravo Tiimson in vsakodnevno po več ur gara za svoj napredek pri hoji.

"Že prvo sekundo, ko so mi zdravniki dejali, da ne bom nikoli več hodil, sem jim odvrnil, da se motijo. Od samega začetka sem bil prepričan v sebe, da se bom postavil nazaj na noge in se vrnil v športe, ki jih obožujem."

Slovenca, ki kljub fizičnim oviram dosega zastavljene cilje v življenju, so opazili pri enih najbolj znanih skupnosti na Instagramu Pubity s skoraj 32 milijoni sledilcev. V svoji nedavni objavi so prostor namenili tudi Timu, spremljajoče besedilo ob njegovi fotografiji, pa se je glasilo: "Kljub napovedim, da nikoli ne bo mogel več hoditi, je pretekel maraton."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pubity (@pubity)

Tim se je po hudi poškodbi najprej iz invalidskega vozička postavil na noge, sedaj se ukvarja z različnimi športi.

"Vedno si želim novih podvigov, novih osebnih zmag. Zaradi omenjenega mi nikoli ne zmanjka navdiha za nove dosežke," je v enem od intervjujem dejal Tim in dodal, da če verjameš v sebe in si prepričan v svoje sanje, ti z močjo misli in trdega dela lahko uspe.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.