11. 11. 2022, 13:44 | Vir: STA

Sta še vedno skupaj? Julija Adlešič obiskuje Abramova v priporu

Facebook/Jamie Lam/Bobo/fotomontaža

Na sojenju Sebastienu Abramovu se je kot priča navsezadnje le oglasila tudi Adlešičeva, ki je z obtožencem sodelovala v odmevni aferi odrezana roka in razkrila marsikatero podrobnost o njunem odnosu.

Na celjskem okrožnem sodišču so na sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber marca 2015, zaslišali njegovo zunajzakonsko partnerico Julijo Adlešič. Povedala je, da je za njen umor izvedela iz medijev in govoric, potem pa je Abramova, ki ga obiskuje v celjskem priporu, vprašala, kaj se je zgodilo.

Po besedah Adlešičeve ji je Abramov dejal, da je popravljal puško, medtem pa je v dnevno sobo vstopila Vebrova in se dotaknila strelnega orožja, ki se je potem sprožilo.

O dogodku sta se z Abramovom večkrat pogovarjala, ker mu je bilo zelo hudo, spraševala pa ga je, ali se je puška sama sprožila. Vedno ji je odgovoril, da je on kriv za njeno smrt, ker je umrla zaradi njega. Dejala je, da sta se z Abramovom spoznala leta 2012, ko je hodila v deveti razred osnovno šole, intenzivno pa sta se začela družiti tri leta kasneje.

Adlešičeva zanikala pričevanje svoje mame

Adlešičeva je še povedala, da se je o dogodku pogovarjala tudi s svojo družino in ji skušala razložiti, kaj se je zgodilo. Prav tako se je o njeni smrti pogovarjala s sošolkami.

Lili Pušnik/STA

Zanikala je pričevanje dveh prič, da sta bila z Abramovom v intimni zvezi v času dogodka in pričevanje svoje mame, da sta se pogovarjala o spolnih odnosih z obtoženim. Pojasnila je, da sta se Abramov in Vebrova nameravala poročiti.

Dodala je tudi, da jo je imel Abramov za svojo zaupnico, leta 2017 pa ji je prek radijske postaje voščil za rojstni dan in ji izpovedal ljubezen. "Abramov je ljubeč in nežen partner," pravi Adlešičeva.

Na vprašanje pooblaščenca družine Veber Matjaža Šalovna, ali je Abramov imel kakšne dolgove, je odgovorila, da jih je imel, ker je pristal v osebnem stečaju. Pritrdila je, da sta njena starša Vebrove obiskala leta 2019, ko je izbruhnil primer odrezana roka. Dejala je tudi, da se je s starši prepirala glede Abramova, zato se je leta 2017 odselila oziroma preselila k obtožencu. Trenutni odnosi s starši pa so v redu, še pravi Adlešičeva.

Teta Vebrove se je bala, da bo Abramov skočil v grob

Sodišče je zaslišalo tudi teto Sare Veber, ki je povedala, da je Vebrovo in Abramova zelo redko videvala, zato ne ve, kakšen odnos sta imela.

Lili Pušnik/STA

Kot pričo so zaslišali še sodelavko Sare Veber, ki je dejala, da sta Vebrova in Abramov imela ljubeč odnos. Pogreb je označila kot neobičajen, saj je Abramov vseskozi vpil in se je bala, da bo skočil v grob. Sojenje se bo nadaljevalo 5. decembra

Policijska preiskava smrti Vebrove leta 2015 je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Vebrove v celjskem priporu, zanika obtožbe. Med preiskavo je dejal, da jo je ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, saj da je bil prepričan, da v cevi ni nabojev. Abramov je bil lani novembra skupaj s svojima staršema in Adlešičevo že obsojen v zadevi odrezana roka, v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord