M. P. | 12. 4. 2022, 18:09 | Vir: STA

Še vedno velja previdnost pri nakupovanju izdelkov Ferrero

profimedia

V luči odpoklica izdelkov italijanskega proizvajalca Ferrero zaradi možne kontaminacije z bakterijo salmonela, je Uprava za varno hrano potrošnikom sporočila, katerih njihovih izdelkov naj ne kupujemo oziroma jih zavžemo ali vrnemo v trgovino.

Gre za Kinder proizvode Kinder surprise T6, Kinder happy moments, Kinder mini mix peluche T133g (polnjene igračke), Kinder surprise maxi 100g, Kinder schokobons in Kinder mini eggs.  Pri proizvodih Kinder Surprise, ki se oziroma so se prodajali samostojno in v drugih pakiranjih po več kosov, je treba preveriti mesto proizvodnje, ki je navedeno na sami embalaži.

Kot so sporočili, so bili o odpoklicu vseh proizvodov, proizvedenih v belgijskem obratu, obveščeni v petek preko evropskega sistema hitrega obveščanja, pa tudi od zastopnika Ferrera za Slovenijo in Hrvaško. Že naslednji dan so začeli aktivno preverjati, ali se odpoklici izvajajo učinkovito ter ali so bile identificirane vse distribucijske poti v Slovenijo. Omenjeni proizvodi so bili v Slovenijo distribuirani tudi preko drugih podjetij Ferrera, in sicer Ferrero Nemčija, Ferrero Francija, Ferrero Poljska in Ferrero Luksemburg. 

Spremljajte podatke na spletu

Z uprave potrošnikom svetujejo, da podatke o odpoklicanih proizvodih, vključno z EAN kodami, preverijo na njihovi spletni strani oziroma pri trgovcih. Podatke o odpoklicanih proizvodih na njihovi spletni strani sproti posodabljajo, najdete jih lahko med obvestili za potrošnike.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord