R. K. | 19. 2. 2023, 07:00

Seznam 'najneumnejših držav' na svetu: na katerem mestu smo Slovenci?

Profimedia/fotomontaža

Na prvem mestu lestvice, na kateri visoka uvrstitev ni nikomur v ponos, so se znašli naši sosedje.

Na spletu se je pojavila lestvica 'najneumnejših držav na svetu', ki so jo sestavili s pomočjo glasov uporabnikov. Presenetljivo se je na prvem mestu znaša Hrvaška, sledijo ji Združene države Amerike, na tretjem mestu pa je končala Severna Koreja. Slovenija se je tokrat znašla na solidnem 53. mestu

Lestvica 'najneumnejših držav' se je pojavila spletni strani TheTopTens.com, kjer lahko uporabniki glasujejo o vseh mogočih temah z različnih področij. Od seznama najboljših skladb, knjig ali filmov, do najboljših načinov, kako privarčevati denar ali seznama 'neuporabnih stvari,' ki smo se jih naučili v šoli. Med 165 državami, ki se potegujejo za 'najbolj neumno državo sveta' se je tako znašla tudi Slovenija.

Profimedia

Kaj nam spletni uporabniki najbolj očitajo?

Eden od komentatorjev, ki Slovencem očita, da mislimo, da vse vemo, se je s pojasnilom še posebej potrudil."Glavni šport je pritoževanje nad skoraj vsem brez kakršnega koli interesa za rešitve. Večina Slovencev je v sporu s svojimi sosedi in družino. To so razlogi, zaradi katerih intelektualci bežijo iz države," je zapisal. Slovencem je očital še, da mislimo, da morajo nas in naše mnenje vsi poslušati. "In ja, lahko so užaljeni, če ne veste, kje je njihova država," je zaključil.

Profimedia

Smo pa lahko kljub temu precej bolj zadovoljni kot naši južni sosedje, ki so jh uporabniki med vsemi državami izglasovali na prvo mesto 'najneumnejših'. Pod opisom Hrvaške se je zvrstilo že več kot 1.000 komentarjev, uporabniki pa jim očitajo marsikaj. Večina očitkov je sicer predvsem politične narave oziroma so povezani z drugo svetovno vojno. Komentatorji Hrvaški med drugim očitajo korupcijo, rasizem in celo fašizem.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol