M.P./STA | 20. 4. 2023, 16:01

Tinkara Kovač se je razgovorila o posebnem darilu, ki ji daje moč: "Zdaj me čuva na okenski polici"

Žiga Živulovič jr./Bobo

Pred ali po koncertu si vedno rada ogleda kraj, kjer nastopa, pot jo je nedavno pripeljala do nečesa svojevrstnega.

Slovenska pevka Tinkara Kovač je na družbenih medijih delila zgodbo iz Kočevja, kjer je obiskala delavnico lokalnega umetnika Simona Pavliča. Njegovi izdelki so jo zelo pritegnili, avtor pa ji je enega od njih tudi podaril. Gre za iz kamna izklesanega medvedka, ki naj bi po njenih besedah prav zares v sebi imel moč.

Avtor, kamnosek, je ročno izdelal stiliziranega kamnitega medveda, ki se skriva v lesenem brlogu, izdelek je poimenoval Medvedek iz skrivnostnega kočevskega gozda. "Zdaj me čuva na okenski polici, če vam je blizu kamen, vas bo začaral", je zapisala pevka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tinkara Kovač (@tinkarakovac)

Pavličev medvedek je pred dnevi osvojil tudi nagrado na natečaju za naj turistični spominek Kočevskega. Po mnenju posebne komisije naj bi v močni konkurenci izdelkov ravno njegov izdelek najbolje predstavlja območje Kočevskega in njegove znamenitosti. 

Komisijo je prepričala sveža pojavnost oblike medveda v kamnu lokalnega izvora. "Kamen, iz katerega je izdelan njegov medved, je mogoče najti v kočevskem gozdu v sivi barvi, z obdelavo pa zasije v temnejših rjavo sivih odtenkih in se tako približa barvi medveda," je tamkašnja občina, ki je natečaj organizirala, zapisala na Facebooku.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord