STA/P.M. | 10. 4. 2023, 21:20

Začenja se muzejsko druženje, zaradi katerega se boste bolje počutili

Miloš Vujinovič/Bobo

Preverite, do kakšnih vsebin boste lahko v okviru skupne muzejske kampanje dostopali na spletu.

Slovenski muzeji in galerije so pripravili akcijo Naprej v preteklost, ki poteka v digitalnem okolju. Z njo opozarjajo na bogato dediščino, ki jo hranijo tovrstni prostori. Letošnjo pomlad akcijo povezujejo z ICOM-ovo temo Mednarodnega dneva muzejev z naslovom Muzeji, galerije - trajnostni razvoj in dobro počutje.

Različne kratke filme, zanimive informacije, fotografije, predstavitve in podobno na spletu in družbenih omrežjih povezujejo ključniki #trajnostnirazvoj, #dobropočutje in #naprejvpreteklost. Skupnost muzejev je ob tem pripravila še posebno spletno knjižico, v kateri je zajet program.

Naprej v preteklost je skupna akcija slovenskih muzejev in galerij v organizaciji Skupnosti muzejev Slovenije ter službe za premično dediščino in muzeje.

Mednarodni grafični likovni center v Ljubljani je denimo pripravil spletni vodstvi po razstavah Marko Šajn: Vzajemni kompromis in Honza Zamojski: Posrednik/Middleman. Moderna galerija ter Muzej sodobne umetnosti +MSUM pa spletna ogleda razstave Od blizu: Ohranjanje, varovanje in konserviranje-restavriranje del moderne in sodobne umetnosti ter izbora del iz nacionalnih zbirk Moderne galerije in zbirke Arteast 2000+.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord