N. V. | 18. 6. 2023, 18:43

Slaba novica za vse, ki z interneta "vlečejo" filme: Slovencem priljubljena spletna stran se dokončno poslavlja

Profimedia

Že večkrat spletna stran ni delovala, zdaj pa so sporočili, da se zgodba končuje. Vemo, kaj je razlog.

Slovenski spletni portal Partis.si za izmenjavo datotek s pomočjo protokola BitTorrent bo, kot poroča spletni portal Sobotainfo, za vedno ugasnil.

Partis je sicer bil v zadnjem času večkrat nedosegljiv

Najprej 9. marca 2021. Takrat je namreč potekla domena Partis.si in so jo pozabili podaljšati. Manj kot 24 ur kasneje je požar v Strasbourgu v Franciji zajel podatkovne centre podjetja OVHCloud. Ravno tam je imel Partis najete svoje strežnike. Zaradi tega je bila priljubljena stran več kot tri mesece nedostopna. Kasneje so stran ponovno vzpostavili, a ni nikdar več delovala optimalno.

Profimedia

Zdaj se dokončno poslavlja

Na Partisovem Discordovem strežniku so zdaj sporočili, da je prišel čas za slovo. "Nekoč pa se vsaka zgodba skupaj z vzponi in padci konča in kot kaže se bo tako zapečatila tudi usoda portala Partis.si," so zapisali. 

Razlog, da bo portal ugasnil je, da je umrl "alfa in omega Partisa, uporabnik številka ena, lastnik domene in glavni programer".

Zdaj menijo, da ne bodo zmogli premagati izzivov, ki so še vedno prisotni vse od požara v podatkovnem centru v Franciji pred dobrima dvema letoma. "Hvala za vsa leta zvestobe in podpore, skupaj smo spisali krasno zgodbo, vam z našimi vsebinami krajšali marsikatere dolgočasne dni in ure," so zapisali ustvarjalci spletne strani.