P.M. | 6. 6. 2023, 17:22

Stanovalce iz tira vrgel pogled na zabojnike za smeti: "Otroke v šoli učijo o njihovih barvah, potem pa takole!"

Profimedia

Vse skupaj je ena velika zmešnjava, se razburjajo v ljubljanskem naselju.

Kako je sploh mogoče, da se kljub večletnem osveščanju o pravilnem razvrščanju odpadkov, nekateri sploh ne zmenijo za to? V ljubljanskem naselju Koseze, kjer si stanovalci prek skupine na Facebooku med seboj izmenjujejo vsakodnevne tegobe, koristne informacije in tudi marsikatero zgodbo o medsosedskih odnosih, je eden od njih delil fotografije, ki povejo več kot sto besed. V zabojniku, na katerem je jasno zapisano, da je namenjen za zbiranje stekla, je videti vse prej kot to. 

D.B./Koseze UBU/Facebook

"Zdaj pa nauči otroke, kateri kontejner je pravi za steklo in kateri za papir," je ob fotografijah zapisal član skupine David. A nekaj zmešnjave izhaja tudi iz tega, da imajo zabojniki med seboj pomešane in napačne pokrove. Tako je na zabojniku za steklo videti moder pokrov z režo, ki je običajno nameščen na zabojnikih za papir.

D.B./Koseze UBU/Facebook

Zakaj je do tega prišlo, ni znano, članica Nina pa je ob tem zapisala: "V osnovnošolskih učbenikih za okolje otroke učijo o barvah zabojnikov, v resničnosti pa potem vidiš tako štalo," si je dala duška.

Profimedia

Upamo, da tovrstnih zmešnjav niso deležni tudi drugod, kajti brez doslednosti pri ločevanju odpadkov gospodinjstev lahko to hitro izgubi svoj dragocen pomen v družbi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol