N. V. | 28. 4. 2023, 13:53

Slovenci smo se znova izkazali: v le enem dnevu zbrali denar za Marto, katere življenje se izteka

Svet na Kanalu A/posnetek zaslona

Imela je poslednjo željo. Stopili smo skupaj in jo uresničili.

Marta Kostanjevec se že vrsto let srečuje z zdravstvenimi težavami, ki so med drugim vključevale amputacijo obeh nog, poleg tega pa je od letošnjega februarja 24 ur na dan vezana na kisik, saj so ji naknadno diagnosticirali še raka na pljučih. Za kemoterapije je preslabotna, življenje se ji izteka.

Največjo spodbudo in podporo ji nudi mož, s katerim sta poročena že 45 let. Pomaga ji pri umivanju, oblačenju, tudi hoji, in pazi, da se ob vseh cevkah ne spotakne, kar se je že zgodilo. "Obljubila sva si, v hudem in slabem, in ni druge. Živeti in preživeti," pravi Alojz Kostanjevec. Kljub temu si želi, da bi se mu žena lahko pridružila, ko gre kolesarit: to sta nekoč tako rada počela, pove.

Svet na Kanalu A/posnetek zaslona

"Moje življenje se izteka. Imam pa eno veliko željo."

Marta dlje kot okoli svoje hiše, pa še to ob pomoči moža, skorajda ne more več, kljub veliki volji do življenja, ki ji je še ostala. Vse, kar si je želela, je električni invalidski skuter, da bi se lahko z možem, s katerim sta nekoč rada kolesarila, spet odpeljala kam dlje od svojega lastnega dvorišča.

Svet na Kanalu A/posnetek zaslona

Slovenci zbrali denar za Marto v le enem dnevu

Zato je prosila gledalce oddaje Svet na Kanalu A, naj ji pomagajo uresničiti željo. Slovenci smo znova dokazali, da znamo stopiti skupaj, ko je nekdo potreben pomoči, saj je le dan po tem, ko je prosila za pomoč, električni invalidski skuter že pri njej. 

Solz sreče ni mogla skriti, z možem pa sta se takoj odpeljala na sprehod: vsak s svojim vozilom – Marta z novim električnim skuterjem, njen mož pa s kolesom. In bilo je skoraj kot nekoč.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol