Ni. Vu. | 11. 10. 2023, 13:28

Slovenija bo še okrepila svojo prisotnost na Kosovu: na pot odhajajo dodatni pripadniki slovenske vojske (preverite, zakaj)

Profimedia

Na Kosovu je že nekaj časa precej nemirno, razvnete strasti pa bo poskušala miriti še dodatna skupina pripadnikov slovenske vojske.

Marjan Šarec, minister za obrambo Republike Slovenije, je sprejel odločitev o povečanju števila slovenskih vojakov na Kosovu, in sicer v okviru misije KFOR. Doslej je bilo tam 90 slovenskih vojakov, po novem jih bo najmanj 100. Zgornja meja pripadnikov slovenske vojske na Kosovu je sicer določena s sklepom vlade in znaša do 370 vojakov.

Ministrstvo za obrambo se je pod prejšnjim vodstvom odločilo za zmanjšanje vojakov v silah KFOR.

Minister Šarec je v odgovoru na vprašanje, ali namerava Slovenija spričo nedavne zaostritve razmer na Kosovu še povečati število vojakov v KFOR, dejal zgolj, da je usmeritev vlade krepitev prisotnosti, kar Slovenija tudi počne.

Bobo

Po poročanju N1 je dodal, da slovenski vojaki tam delujejo predvsem kot nekinetične oziroma mirovne sile. "Zagotovo je Zahodni Balkan prioriteta Slovenije in zato tudi povečujemo svojo prisotnost," je dejal minister.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol