STA/M.P. | 29. 1. 2023, 07:00

Še bolj resno o slovenskem turizmu: kaj prinaša novo ministrstvo?

Profimedia

Da je naša država vse bolj privlačna za tuje obiskovalce, je znano že kar nekaj časa. Na kaj bomo stavili v prihodnosti?

V ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, ki ga bo vodil Matjaž Han, se je preoblikovalo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki ga je prav tako vodil Han. Gre za del reorganizacije vlade, ki ji je DZ zeleno luč s potrditvijo liste ministrskih kandidatov.

Spremenil se bo del turistične zakonodaje

Kot je povedal Han, bo na področju turizma njegova ključna naloga dvig kakovosti storitev. "Dodano vrednost nam omogoča dejstvo, da smo država z izjemnimi naravnimi in kulturnimi danostmi. Smo pionirji na področju trajnostnega razvoja, večkrat označeni za eno najbolj trajnostnih destinacij na svetu, hkrati pa velesila vina in kulinarike, z izjemnim potencialom doživetij na prostem," je povedal.

Profimedia

Ob letošnjem intenzivnem investicijskem ciklu v javno in zasebno turistično infrastrukturo ter gorska središča v višini več kot 150 milijonov evrov, bo ministrstvo tudi spremenilo del turistične zakonodaje, ki bo omogočala učinkovitejši razvoj turizma in gostinstva.

Poudarek bo tudi na Kobilarni Lipica

"Turizem je znova postal eno od nosilnih področij vladnega delovanja, s tem pa je dodatno prepoznan ter izpostavljen kot panoga, ki pomembno soustvarja podobo, identiteto in gospodarstvo naše države," so na svojih spletnih straneh izpostavili v STO.

Bobo

Nove priložnosti se po njihovih besedah odpirajo zlasti v okrepljenem povezovanju pod streho enega ministrstva združenih področij turizma in športa. "V obeh se namreč prepleta ljubezen Slovencev do domovine, njenih naravnih lepot, gibanja in zdravega načina življenja," so poudarili.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol