P.M. | 3. 11. 2022, 12:05

Brez sramu: za avtističnega sina na spletu iskala plišastega kužka, ženska zanj postavila osupljivo ceno

Facebook/Andreja Paderjeva

Zaradi cerebralne paralize je fant, ki je tudi slep, priklenjen na invalidski voziček. Z igračko so mu želeli polepšati rojstni dan.

Ker takšnega plišastega kužka, ki ga imenujejo Bleki, ni več mogoče dobiti v redni prodaji, je ženska na Facebooku vprašala, ali ima morda kdo takšno igračko doma. V primeru dečka Filipa je plišasti kužek več kot le igračka. Poleg tega, da ga nanj vežejo lepi spomini, saj ga je nekoč že imel, mu ta zaradi njegove sleposti predstavlja stik in dotik z nečim, kar ima rad.

Ob zapisu oziroma prošnji se je oglasila neka ženska, ki je povedala, da ima igračo doma. Vendar pa je zanjo postavila vrtoglavo ceno. "Gospa je za 'Blekija' želela 500 evrov," je na Facebooku povedala avtorica zapisa Andreja Paderjeva.

"Svet je pozabil ... na marsikaj. In nek kuža bo zgnil v kleti," je nespodobno in nesramno ponudbo komentirala Andreja.

Na srečo so se po dolgem iskanju vendarle našli dobri ljudje, ki so imeli enakega kužka doma, in so ga Filipu podarili. Kot je še zapisala Andreja, so bili ljudje pripravljeni podariti denar, da bi Filip dobil želenega kužka in s tem nazaj tudi svoje lepe spomine. Na srečo je med nami še vedno veliko tudi dobrih ljudi, je dejala.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol