N. V. | 5. 7. 2022, 18:39

Ne spreglejte! Slovenska bolnišnica uvedla obvezno nošenje mask

Profimedia/Bobo/fotomontaža

Covid-19 se še ni poslovil. Mariborska bolnišnica je znova uvedla nekatere covidne ukrepe. Poglejte, katere.

Koronavirus še ni rekel zadnje: število okužb spet narašča, smo poročali. V Sloveniji je že več kot 11.179 aktivnih okužb s koronavirusom.

Tudi v bolnišnicah opažajo nekoliko več sprejemov covidnih bolnikov. Temu najbrž botruje odločitev mariborske bolnišnice: znova je uvedla obvezno nošenje mask.

Obvezno nošenje mask

Uporaba zaščitne maske je obvezna za vse paciente, ki se gibajo po bolnišnici. Prav tako je obvezna uporaba zaščitne maske zaposlenih ob vsakršnem delu z bolniki, so z Univerzitetnega kliničnega centra Maribor sporočili na njihovi spletni strani.

Navodila za vstop v bolnišnico

Naročene paciente s povišano temperaturo in/ali znaki okužb dihal ob tem prosijo, da v prostore Univerzitetnega kliničnega centra Maribor ne vstopajo, temveč prej pokličejo v ambulanto/dejavnost, kjer so naročeni in upoštevajo njihova navodila.

Ta navodila za paciente Urgentnega centra ne veljajo. Pacienti se testirajo na koronavirus pred sprejemom v bolnišnico in periodično med hospitalizacijo, sporočajo iz mariborske bolnišnice.

Obiski?

Obiski so omogočeni na Oddelku za perinatologijo (porodnišnica), vendar zgolj na eno zdravo odraslo osebo.

Na ostalih oddelkih v UKC Maribor ostaja omejitev obiskov nespremenjena – obiski se zaenkrat dovolijo izjemoma in maksimalno eni zdravi osebi v primerih:

  • hospitaliziran mladoletnik,
  • hospitalizacije odraslih nad 7 dni,
  • obiski kritično bolnih in paliativnih pacientov ne glede na trajanje hospitalizacije,
  • izjeme po presoji lečečega zdravnika.

Če je obisk dovoljen, obiskovalcu ni potrebno izpolnjevati pogoja PCT, je pa potrebno nošenje zaščitne maske med obiskom ter razkuževanje rok pred vstopom v prostor.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.