R.S. | 3. 4. 2023, 10:31

Slovenski McDonald's z novostjo, ki bo navdušila mnoge

Profimedia

Največja veriga restavracij s hitro prehrano na svetu bo do konca leta ponudbo razširila tudi v Sloveniji. 

Ponudba v slovenskem McDonald'su bo odslej bolj bogata - na voljo bo burger McPlant, ki je brez sestavin živalskega izvora, poroča N1. McPlant že prodajajo v Avstriji, Veliki Britaniji, Nemčiji, na Irskem, Portugalskem in Nizozemskem. Burger so razvili skupaj z ameriškim podjetjem Beyond Meat, ki proizvaja rastlinsko meso. 

Profimedia

"Burger McPlant, ki je brez sestavin živalskega izvora in po katerem bodo lahko posegali tudi vegani, načrtujemo vpeljati v našo ponudbo proti koncu letošnjega leta, točnega datuma pa vam še ne moremo podati," so povedali. McPlant vsebuje grahove beljakovine, repično in kokosovo olje, krompirjev škrob, riževe beljakovine, vodo, arome in stabilizatorje.

Brezmesno meso je na splošno bolj zdrava izbira kot na primer goveje meso, ker ponavadi vsebuje manj nasičenih maščob in je brez holesterola, poleg tega pa je dober vir vitaminov, mineralov, beljakovin in vlaknin. Vendar hrana, ki je rastlinskega izvora ni vedno zdrava hrana. Večina imitacij mesa je visoko predelanih in vsebuje velike količine natrija v primerjavi s tradicionalno govedino. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord