J. B./STA | 22. 4. 2023, 10:48

Slovenski občini kar 1,67 milijona evrov zaradi ... Eurojackpota! Poglejte, kako bodo zapravili večino zneska (otroci bodo uživali)

Profimedia

Na pošti vplačan listek je Slovencu prinesel kar 11 milijonov evrov, do zajetnega zneska pa se je posledično dokopala tudi tamkajšnja občina.

Občinski svet Občine Rogaška Slatina je odločil o namenski porabi 1,67 milijona evrov, ki jih je občina pridobila leta 2022 iz naslova davka od iger na srečo oziroma Eurojackpota. Slatinski svetniki so sklenili, da največji del pridobljenega zneska, in sicer 1,4 milijona evrov, namenijo gradnji letnega kopališča.

Tudi dva večja koncerta

Že letos bo občina pristopila tudi k nakupu vozila za izvajanje prevozov občanov v sistemu Prostofer in v ta namen je zagotovila 30.000 evrov.

Profimedia

Povečala je tudi obseg sredstev za izvajanje projektov ožjih delov skupnosti ter zagotovila sredstva za izvedbo dveh večjih javnih koncertov, je zapisano na spletnih straneh Občine Rogaška Slatina.

Odločitev o porabi sredstev, pridobljenih z Eurojackpotom, so sprejeli na podlagi predhodno številnih izvedenih poizvedovanj in aktivnosti, tudi javne ankete o željah občanov, ki jo je občina izvedla med 21. julijem in 15. septembrom lani.

S predhodnimi aktivnostmi občinskih strokovnih služb pri pripravi vsebin za odločanje je občina zasledovala dva prednostna cilja, in sicer javnosti predstaviti smiseln, usklajen predlog, pri katerih bi večji del sredstev porabili za en namen in pripraviti podlage za odločanje o projektih, ki bodo namenjeni čim večjemu delu skupnosti in so bili v preteklosti že večkrat predlagani v izvedbo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol