1. 6. 2022, 14:19

Slovensko državno mejo prečkali nezakonito: kje so se skrivali?

Profimedia

V Sloveniji beležimo vse več nezakonitih prestopov državne meje. Največ tujcev policija odkrije skritih med prevozi. Tokrat so v Prlekiji obravnavali kar dva tovrstna primera. 

Policisti so v minulih dneh obravnavali dva primera prevažanja tujcev, za katere so ugotovili, da so nezakonito prestopili državno mejo.

Prvo vozilo so pregledali na enem od počivališč na primorski avtocesti, voznik pa je romunski državljan. Drugo vozilo, za volanom je bil državljan Ukrajine, so ustavili v Prlekiji.

Kaj natančno se je zgodilo v prvem primeru? 

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti v torek dopoldne na enem od počivališč na primorski avtocesti v smeri Kopra opravili kontrolo osebnega vozila romunskih registrskih tablic.


devet tujcevso nezakonito prestopili državno mejo. Gre za državljane Afganistana, Pakistana, Bangladeša, Iraka in Indije.

Policisti so za voznika odredili pridržanje in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Postopki z ostalimi tujci pa še potekajo.

Ugotovili še en nezakonit prestop meje

Še en primer nezakonitega prevažanja tujcev so policisti odkrili v Prlekiji.

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so bili policisti v ponedeljek malo po 15. uri obveščeni, da je s Hrvaške v Slovenijo na prehodnem mestu na območju Šprinca vstopil voznik osebnega vozila, ukrajinskih registrskih številk. Vozilo so s predpisanimi svetlobnimi in zvočnimi signali ustavili v naselju Bučečovci.

Pri kontroli vozila in potnikov pa so ugotovili, da 33-letni voznik in 31-letna sopotnica, oba državljana Ukrajine, v vozilu nezakonito prevažata tri državljane Bangladeša in državljana Pakistana.

Vozniku so odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Tujci so v postopku obravnave zaprosili za mednarodno zaščito.

Tovrstni poskusi prestopa meje tudi v Škofijah 

Tudi pri Škofijah so policisti v torek ustavili vozilo, v katerem je bilo pet tujcev, trije državljani Bangladeša in dva državljana Indije, ki so nezakonito prestopili mejo.

Voznik je pobegnil, policija pa zadevo še preiskuje, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ