N. V. | 20. 1. 2023, 21:05

Smrtonosna tabletka: v Mariboru se je pojavila lažna droga

Profimedia

Odkrili so, da se po mestu prodaja lažna Adderall tabletka, ki je izjemno nevarna. Preberite več.

V okviru Sistema za zgodnje opozarjanje na pojav novih psihoaktivnih snovi je bila v Mariboru zbrana oranžna Adderall tabletka, ki je namesto amfetaminov vsebovala metamfetamin.

Rezultat analize, narejene v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano, je pokazal, da okrogla oranžna tabletka z oznako 'b 974' na eni strani in prepolovno zarezo ter oznako '30' na drugi strani, ki se je na spletu prodajala kot Adderall, namesto amfetaminov vsebuje metamfetamin. Slednji ima močnejši in dlje trajajoči učinek, pišejo na spletni strani Drog Art

Drogart

Stranski učinki

Zastrupitev oziroma predoziranja z metamfetaminom lahko vodi v smrt. Posameznik lahko občuti bolečine v prsnem košu, ima težave z dihanjem (pomanjkanje sape), občuti hud glavobol, tresenje, vroče in mrzlo oblivanje, ima nevarno visoko telesno temperaturo, mišične krče, možgansko krvavitev, pride lahko tudi do srčnega napada ali napada krčev.

Posameznik lahko izkusi tudi intenzivno paranojo, ki zajema vidne in slišne halucinacije ter zmotna prepričanja, da mu želijo ljudje ali stvari škoditi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord