STA/P.M. | 25. 2. 2023, 17:30

Sneg tik pred vrati: kje ga bo zapadlo največ?

Profimedia

Turobno, a vendarle toplo zimsko vreme se bo že v kratkem spremenilo. Preverite, kateri del države bo najbolj pobelilo.

Na spletnih straneh Agencije RS za okolje je zapisano, da bo že v soboto ponoči oblačno s padavinami, meja sneženja pa da se bo spustila do nižin.

Kje vse bo snežilo?

Čeprav snega ne bo ravno veliko, bi lahko na Kočevskem in Notranjskem zapadla tudi več kot 20-centimetrska snežna odeja, so napovedovali vremenoslovci. V nedeljo zjutraj bodo padavine oslabele in v večjem delu Slovenije ponehale. Čez dan se bo ponekod v zahodni Sloveniji prehodno delno zjasnilo, v južni in jugovzhodni Sloveniji pa bo občasno še naletaval sneg. 

Arso je objavil 10-dnevno vremensko napoved za vso državo.

10-dnevna vremenska napoved.

Vetroven teden, na Hrvaškem celo rdeči alarm

Na Primorskem bo burja zapihala že v soboto zvečer, od nedelje zjutraj do ponedeljka zjutraj bodo na izpostavljenih mestih najmočnejši sunki do okoli 120 km/h. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

V ponedeljek, torek in sredo bo na zahodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v južni in jugovzhodni Sloveniji bodo v ponedeljek in sredo občasno rahle padavine, hladno in vetrovno bo.

Na Hrvaškem so za nedeljo objavili rdeče opozorilo zaradi močne, mestoma orkanske burje s sunki vetra do 160 kilometrov na uro, za območje Reke in zahodne Istre, severne Dalmacije, Kvarnerja in Velebitskega kanala.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol