Uredništvo | 25. 10. 2023, 16:10

Žalosten pogled na našo smaragdno lepotico: "V teh dneh nikar na obisk"

Boštjan Jazbec/FB/Neurje.si/posnetek zaslona

Reka, ki jo pridejo k nam občudovat turisti iz vsega sveta, je neprepoznavna.

Zaradi posledic sinočnjega obilnega deževja in zemeljskih plazov so morali na več lokacijah v občinah Bovec in Kobarid posredovati gasilci in druge službe. Na območju občine Kobarid je ponoči hudourniška voda zalila stanovanjski objekt in gostinski lokal. Zelo žalosten pa je bil danes pogled tudi na reko Sočo, ki je zaradi posledic neurja in blatnih nanosov popolnoma izgubila svojo čudovito smaragdno barvo.

"Zdaj ni pravi čas za ogled prelepe reke Soče, saj je trenutno videti takole," je na slovenskem popotniškem forumu zapisala članica in delila objavo strani Neurje.si. 

Pogled na rjavo Sočo "dan potem" je res žalosten, saj smo vajeni njene prečudovite turkizno-smaragdne barve, ob kateri človeku zastane dih. Vsekakor pa je v tem trenutku za prebivalce Posočja najbolj pomembno to, da ostanejo varni in da na območju v prihodnjih dneh ne pade še več dežja.

Soča bo prav gotovo že kmalu spet takšne barve, kot smo je vajeni.

Soča bo prav gotovo že kmalu spet takšne barve, kot smo je vajeni.

Uredništvo

Ameriški spletni časnik Huffingtonpost je pred leti objavil članek z naslovom "To bi lahko bila najlepša reka na svetu", posvečen reki Soči.  Zapisali so, da se reka Soča pojavlja v mnogih pesmih in navdihuje številne pohodnike in turiste. Dodali so, da je ena redkih rek, ki so ohranile smaragdno zeleno barvo in celo modrikasto barvo po vsej svoji dolžini. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord