N. V. | 10. 12. 2022, 11:30

Še nebo joka: sodelavci in bližnji se bodo poslovili od mladega policista, ki je umrl v tragični nesreči z orožjem

Facebook/Policijska uprava Novo Mesto

Slovenija je z mislimi s kolektivom in najbližjimi, ki se poslavljajo od policista, katerega življenje se je prehitro končalo.

Slovenijo je pred dnevi pretresla tragična novica o smrti 24-letnega policista, ki je umrl v nesreči s strelnim orožjem. To se je po nesreči sprožilo mlademu policistu, za posledicami pa je umrl njegov najboljši prijatelj.

Tragična nesreča

Zgodila se je tragična nesreča, ki je zaznamovala življenja mnogih. Slovenski policisti, sploh tisti z uprave Novo Mesto, kjer se je nesreča zgodila, so pretreseni. "Še vedno ne moremo doumeti," so zapisali na Facebooku. Sodelavci so mu na kraju nesreče skušali pomagati, prav tako reševalci. A so bili policisti čez slabo uro obveščeni, da je njihov sodelavec umrl.

Nesreča je močno zarezala v njihov kolektiv. Na Facebooku opisujejo, da so mlada fanta takoj "vzeli za svoja" in da so se med njimi spletle močne prijateljske vezi: "Novica o Blaževi smrti nas je povsem strla."

Nesreča je kruto zaznamovala tudi 21-letnega policista, ki je po nesreči ubil svojega najboljšega prijatelja. Njegovi policijski kolegi mu "od srca želimo, da bi čimprej in dobro okreval, uspešno prebrodil težko obdobje in zbral moči, da bi nekega dne spet lahko zaživel".

Nepredstavljivo težke trenutke ob izgubi pa preživljajo Blaževi svojci. Zato ni čudno, da še nebo joka od žalosti: 10. novembra ob 15. uri se bodo vsi, ki za njim žalujejo, poslovili od njega.

Pogreb bo na pokopališču v Vidmu pri Ptuju, Policijski Sindikat Slovenije pa poziva vse slovenske policiste, da izkažejo spoštovanje Blažu in ga v čim večjem številu pospremijo na njegovi zadnji poti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol