Uredništvo | 8. 8. 2023, 22:07

Šokantni prizori iz znane trgovine s klavirji: "30 let gradiš in se odpoveduješ, nato pa ti vse odplakne voda"

Facebook/Salon klavirjev Benton

Škoda je grozljiva, a so hvaležni, da so se vsi člani družine pravočasno rešili.

"Klavir, neprimerljiv v svoji lepoti in glasbenem razponu," je zapisano na spletni strani Salona klavirjev Bentov v Mengešu, kjer so med drugim znani tudi po veliki izbiri klavirjev najboljših svetovnih znamk Fazioli, Kawai, Yamaha, Bosendorfer, Schimmel, Petrof itd. A nedavna naravna katastrofa in poplave niso prizanesle niti njim.

"Kot ste že videli na posnetkih, je tudi naš kraj in nas doletela nepredstavljiva katastrofa," so zapisali na Facebooku, ob tem so objavili tudi zelo pretresljive prizore škode, ki jih je vremenska ujma povzročila njihovi trgovini.

"Voda se je ustavila vsega 20 cm pod nivojem razstavnega salona, tako da so klavirji in pianini iz salona preživeli in niso utrpeli nobene škode," so sicer potolažili svoje stranke in sledilce. Kljub temu pa so nekateri klavirji  popolnoma uničeni."Preko 30 let gradiš, garaš, se odpoveduješ, ustvarjaš, nato pa voda v manj kot 10 minutah odplakne vse," so žalostno zapisali.

Ob tem so svojim strankam dali vedeti, da najem pianinov v tem trenutku ni možen, nemoteno pa poteka izposoja klavirjev za koncerte in tudi servis klavirjev v glasbenih šolah in na domu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salon klavirjev Benton (@salon_klavirjev_benton)

"V prihodnjih dneh bomo vso energijo in sredstva posvečali sanaciji. Z našimi partnerji se že dogovarjamo za čim prejšnjo dobavo nove zaloge pianinov in klavirjev, o stanju zaloge pa vas bomo obveščali na naši internetni strani," so še zapisali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol