A. B. | 25. 1. 2023, 21:00

Spar in Tuš pojasnila zmedo z jogurtom: kljub napačni embalaži smo jih dali v uporabo

Spletna stran/Spar/Tuš/BOBO/fotomontaža

Po družbenem omrežju TikTok je zaokrožil videoposnetek z nenavadnim jogurtom: jogurt iz trgovine Tuš je imel na pokrovčku odtisnjen Sparov logotip. Ker nas je zanimalo, kako se kaj takšnega lahko zgodi, smo odgovore poiskali pri pristojnih.

"Jaz kaj takega še nisem doživela," lahko prisluhnemo besedam uporabnice družbenega omrežja TikTok, ki je nedavno delila videoposnetek, na katerem jasno pokaže jogurt, ki ima na embalaži dva logotipa: od Spara in od Tuša.

@larajuvancic @tusslovenija @sparslovenija ♬ original sound - 𝕷𝖆𝖗𝖆

Kakšni so odgovori od pristojnih iz Spara in Tuša?

Mlečne izdelke glede na natis na jogurtu proizvajajo v Mlekarni Celeia, zato so nam v Sparu pojasnili, da so ob ogledu videoposnetka prošnjo za pojasnitev naslovili na njih. Do dvojnega označevanja je po njihovih navedbah prišlo zaradi človeške napake:

"Do situacije je prišlo zaradi človeške napake v procesu proizvodnje. Kot je pojasnila mlekarna, ki nam dobavlja izdelek, so bili na strani njihovega dobavitelja repromateriala pri pakiranju pokrovčkov pomešani pokrovčki naše in konkurenčne trgovske blagovne znamke," so nam pojasnili.

"Mlekarna je svojega ponudnika repromateriala na napako že opozorila," so nadaljevali. Iz Tuša so nas opozorili, da tovrstnega primera neustrezne embalaže niso zabeležili in o njem niso bili obveščeni. 

BOBO/Spar/fotomontaža

Kako je jogurt prišel v roke avtorice videoposnetka?

Tako v Sparu kot v Tušu so nam v odgovoru pojasnili, da vzpostavljajo kontrolo kakovosti izdelkov, ki jih dostavljajo svojim kupcem. Podrobnosti o tem, kaj je šlo v tem primeru narobe, so nam pojasnili v Sparu: "V mlekarni so zaposleni jogurte ob koncu proizvodnje in ugotovljeni napaki presortirali in neustrezne zaradi napačnih pokrovčkov izločili. Iz spoštovanja do hrane pa so se ob dejstvu, da je bila vsebina izdelka brezhibna in z običajnim rokom uporabe, odločili, da jogurte kljub napačni embalaži ponudijo v zaužitje. Tako so bili izdelki razdeljeni zaposlenim delavcem v industrijskem obratu," so pojasnili.

Sami tudi podpirajo odločitev mlekarne, da izdelka, ki je bil, z izjemo embalaže, neoporečen, ni zavrgla. "Tudi sami namreč stremimo k čim bolj odgovornemu ravnanju s hrano," so dodali ob zaključku.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.