R. K. | 6. 8. 2023, 21:28

Poplave uničile prostore znanega slovenskega gledališča: pomagat so jim prišli tudi prepoznavni obrazi

Instagram/spas.teater/Facebook/Neisha-Neža Buh/fotomontaža

Čakajo jih tedni obnavljanja, preden bodo lahko vzpostavili takšno stanje kot je bilo pred katastrofo.

Velike poplave, ki so prizadele Slovenijo, so uničile tudi prostore Špas teatra v Mengšu. Na posnetkih, ki so jih objavili na Instagramu je videti, da je škoda res zelo velika. "Današnjega dne ne bomo nikoli pozabili," so zapisal v objavi in dodali: "Naše poplavljeno gledališče v Kulturnem domu Mengeš, uničene stvari iz vseh 25 let in tudi mnogi lepi spomini." 

Instagram/spas.teater

Pomagali tudi znani Slovenci

Kot so zapisali, so jim pomoč pri čiščenju razdejanja, ki so ga za seboj pustile ujme, ponudili številni prijatelji, med njimi tudi nekaj znanih Slovencev, kot so Lado Bizovičar, Mojca Funkl, Tadej Pišek, Neisha in Nejc Simšič. V objavi so se zahvalaili vsem, ki so jim danes ponudili  "roko v pomoč" in dodali, da sledijo "še tedni in tedni za obnovo in vzpostavitev stanja, kot je bilo."

Katastrofa v Mengšu

Mengeš je sicer eno izmed najbolj prizadetih območij. "Pod vodo je bilo tri četrtine Mengša," je v petek za STA dejal predsednik prostovoljnega gasilskega društva Mengeš Sandi Jaklič, katerega člani so v petek med drugim iz poplavljenega vrtca evakuirali 22 otrok, zgodba o njihovi požrtvovalnosti, pa je kmalu zaokrožila po Sloveniji.   

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol