9. 9. 2022, 21:00 | Vir: STA

Prihaja NOVA uredba glede cene kurilnega olja: toliko bo stal liter!

Bobo/Profimedia/fotomontaža

Odločitev vlade je nekoliko zgodnejša od zadnjih napovedi premierja Roberta Goloba, a kot pravi, želi vlada z ukrepom še pred zimo omiliti energetsko krizo. 

Po zgledu cen 95-oktanskega bencina in dizla zunaj avtocestnega omrežja spet bo uvedena tudi regulacija cen kurilnega olja. Cene bodo izračunane na podlagi posebne formule, marža trgovcev bo omejena na največ osem centov na liter.

Premier Robert Golob je v četrtek sicer napovedal, da bo vlada ukrepe regulacije marž pri kurilnem olju sprejela prihodnji teden. Po potrebi pa je, kot je zatrdil, pripravljena v naslednjem koraku regulirati tudi končne cene. Za vnovično regulacijo cen kurilnega olja se je odločila z namenom omilitve posledic energetske krize za državljanke in državljane v času pred začetkom kurilne sezone.

Cena kurilnega olja je bila sicer regulirana že od začetka novembra lani do sredine letošnjega maja. Ob začetku regulacije je bila pri okoli evru za liter, vmes je upadla pod en evro, ob koncu regulacije pa je začela naraščati.

Pri tem je dosegla že 1,64 evra na liter, trenutno pa je treba pri trgovcu Petrol za liter tega energenta odšteti 1,46 evra.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.