R. K. | 10. 3. 2023, 11:13

Golob zaradi nagrade direktorici ZD Ljubljana ukrepal zoper svetnike: kaj jih je doletelo?

Borut Živulovič/Bobo

Predsednik vlade je povedal, kako so se v stranki odzvali na podporo ljubljanskih mestnih svetnikov izplačilu nagrade direktorici Antoniji Poplas Susič in kako bodo v prihodnje ravnali, da se kaj takšnega ne bi ponovilo.

Predsednik vlade Robert Golob je po seji izvršnega odbora Gibanja Svoboda v izjavi za medije med drugim povedal, da je stranka ustanovila sekcijo seniorjev, ki bo vplivala na politike do upokojenk in upokojencev v Sloveniji. Pojasnil je tudi ozadje glasovanja ljubljanskih mestnih svetnikov Gibanja Svoboda, ki so podprli izplačilo nagrade direktorici Zdravstvenega doma Ljubljana Antonije Poplas Susič in povedal, kaj bodo storili, da se kaj takega ne bo ponovilo.

Golob je uvodoma povedal, da pogovore s stranko DeSUS nadaljujejo, a ustanovitev sekcije seniorjev s tem ni neposredno povezana. "Problematika upokojencev je preveč pomembna, da bi bila odvisna od dogovora strank," je pojasnil.

Uredništvo

Nad ravnanjem svetnikov ogorčeni

Mestnim svetnikom, ki vladajočo stranko zastopajo v ljubljanskem mestnem svetu, in so javnost pred kratkim dvignili na noge s podporo izplačilu nagrade za redno delovno uspešnost direktorici Zdravstvenega doma Ljubljana Antoniji Poplas Susič, so po njegovih besedah izrekli opomin. "To je prvi ukrep, ki ga predvidevajo naši statut in pravilniki, je pojasnil. "V stranki od mestnih svetnikov pričakujejo, da bodo za svoje glasovanje prevzeli odgovornost. 

Kot je pojasnil, so bili v Gibanju Svoboda nad ravnanjem strankarskih kolegov presenečeni in ogorčeni, sporno glasovanje pa bodo po napovedih obravnavali tudi najvišji organi stranke. Proti ravnanju mestnih svetnikov stranke so se enotno izrekli tudi v poslanski skupini Svobode, nekateri pa menijo celo, da bi morala svetnike obravnavati etična komisija stranke.

Uredništvo

Ustanovili bodo lokalni odbor

Svoja pojasnila so že podali tudi mestni svetniki, na podlagi tega so jim v stranki tudi izrekli ukrep. Golob je ob tem dejal, da bodo v prihodnosti skušali preprečiti, da bi se kaj takšnega ponovilo, in napovedal ustanovitev lokalnega odbora stranke v Ljubljani, ki bo poskrbel tudi za boljšo komunikacijo z mestnimi svetniki. Kot je dejal, so v stranki enotni, da je bilo to glasovanje v nasprotju z njihovimi načeli.

Razpravljali so tudi o Mariboru in ugotovili, da delovanje tamkajšnjih občinskih oblasti ne ustreza njihovim vrednotam. Zato od lokalnega odbora pričakujejo, da se bo opredelil glede prihodnjega delovanja. O tem bodo samostojno obveščali javnost, so premierjeve besede povzeli pri N1.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol