R. K. | 15. 4. 2023, 17:00

Spoznajte Mariborčanko, ki v 102. letu starosti še vedno vozi avto, cepi drva in sama prehodi več sto stopnic

RTV/Posnetek zaslona

Danici Mihelič bi na prvi pogled težko verjeli, da bo čez nekaj mesecev praznovala že svoj 102. rojstni dan. 

Čila starostnica je še vedno bistre glave, sama vozi avtomobil, obdeluje vrt, kosi travo in cepi drva. Vsake toliko se odpravi do svojega najljubšega kotička, do kamor je treba prehoditi večje število stopnic.

Izredno aktivna starostnica

Miheličeva vse preglede za vozniško dovoljenje še zmeraj brez težav opravi, čeprav je priznala, da na avtocesto več ne sme. Vsak dan okoli 13. ure se, ne glede na vreme, z avtomobilom odpravi od doma. Odpelje se do družinske parcele in hiše v Kamnico, za katero skrbi, odkar tam nihče ne živi. "Z veseljem in brez skrbi vozim," je povedala v prispevku za Televizijo Slovenija, medtem ko je s seboj na vožnjo vzela njihovo snemalno ekipo.

RTV/Posnetek zaslona

Kljub častitiljivim letom je še zmeraj izredno aktivna. Vstane ob 5.30 zjutraj, vsak dan kuha, peče pecivo, pospravlja in postori vse potrebno v stanovanju in na družinski parceli. Ekipo omenjene televizije je med drugim presenetila s šarkljem, ki ga je spekla še istega dne. Večere pa običajno nameni prebiranju in gledanju novic. Spremlja tudi politiko: "včasih me to tako razjezi, da imam visok pritisk od vega tega," je dejala v prispevku.

Letos je nacepila že veliko drv

Tudi načrtov ima še veliko. Dograditi namerava še neka stopnic in zamenjati keramiko  v garaži, ki je po njenih besedah stara 30 let in se lušči. Ko so jo začudeno vprašali ali res sama obdeluje vrt, kosi travo in cepi drva, jim je odgovorila z enako začudenim vprašanjem: "Ja, kaj pa, a je to čudno?." Ob tem je namignila še, da so letos pokurili že veliko drv. "To je bilo vse polno naloženo," je pokazala s kretnjo roke.

RTV/Posnetek zaslona

Televizijsko ekipo je odpeljala tudi do do kotička s čudovitim razgledom, kjer se počuti najbolje in jih presenetila še z dejstvom, da je treba do tja prehoditi kar 200 stopnic. "Če imam palico, da sem sigurna," je pojasnila. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol