J. Z. | 3. 10. 2022, 18:00

Prihaja nova rubrika Predsedniški stolček: od blizu spoznajte predsedniške kandidate in tiste, ki so to želeli postati

Aleksandra Saša Prelesnik/Bobo/fotomontaža

Pred nami je pomembna izbira novega predsednika ali predsednice države. Da bo odločitev, koga obkrožiti, nekoliko lažja, smo pripravili osebnostne intervjuje s tistimi, ki so se uradno podali v boj, in z dvema, katerih imen ne bo na volilnem lističu, čeprav sta na to upala. Zaupali so nam zanimivosti iz zasebnega življenja in ob njihovih najljubših dejavnostih smo izvedeli veliko novega. Kaj vas čaka v rubriki Predsedniški stolček?

Po doslej znanih informacijah bomo na predsedniških volitvah izbirali med sedmimi kandidati. Kandidaturo je na Državno volilno komisijo podalo osem kandidatov, a si je nato Gregor Bezenšek premislil in jo umaknil. Ni pa pričakovati, da bo do polnoči, ko imajo to možnost, storil še kdo. 

V prihodnjih dneh in tednih boste na naši spletni strani kandidate lahko spoznali tudi osebno. V rubriki Predsedniški stolček. Z njimi smo se odpravili na zanje posebne lokacije, kjer smo govorili o tem, kaj jih žene v življenju in kako preživljajo prosti čas. 

Pester nabor kandidatov in še bolj zanimivih intervjujev

Pripravili smo zanimive intervjuje, v katerih boste spoznali več o nenavadnih hobijih, s katerimi se ukvarjajo kandidati. Prebrali boste lahko intervju s pravnico Natašo Pirc Musar. Povabila nas je na lokacijo, ki je doslej dvigovala kar nekaj prahu. Pirc Musarjeva je kandidaturo podprla s podpisi volicev. Za takšen način kandidature se je odločil tudi nekdanji zunanji minister Anže Logar, ki je moral med intervjujem celo nositi čelado. Le kaj smo počeli?

Prebrali boste lahko intervju z obema kandidatoma koalicijskih strank - Milanom Brglezom in Mihom Kordišem, ki sta se kampanji pridružila med zadnjimi. Če morda ne veste veliko o njunem zasebnem življenju, bomo v intervjujih zagotovo odstrli kakšno tančico. S podporo poslancev se v predsedniški boj podaja nekdanji minister za delo Janez Cigler Kralj, ki nam je razkril, kakšen je bil njegov šaljivi vzdevek pri skavtih.

Osem potrjenih kandidatov, ki so zbrali potrebno podporo - Gregor Bezenšek se je nato odločil, da jo umakne.

Osem potrjenih kandidatov, ki so zbrali potrebno podporo - Gregor Bezenšek se je nato odločil, da jo umakne.

Bobo

Peljali so nas na zanimive lokacije

Kočevski župan Vladimir Prebilič (podpisi volivcev in podpora stranke) nas je popeljal v kočevske gozdove in razkril nenavaden hobi, ginekologinja Sabina Senčar (prav tako podpisi volivcev in podpora stranke) nam je med jutranjim ritualom razkrila, kdo ji vedno dela družbo, glasbenik Gregor Bezenšek, ki se je zadnji hip umaknil iz bitke (kandidatura s podpisi volivcev), pa nas je pričakal na res zvezdniški lokaciji. 

Aleksandra Saša Prelesnik/fotomontaža

Ker je organizacija tako velikega števila intervjujev velik zalogaj, smo se je lotili, še preden je bilo znano, komu je uspelo zbrati potrebno podporo. Tako boste lahko prebrali tudi nadvse iskren intervju z Nino Krajnik, ki je poleti dvigovala veliko prahu z napovedjo kandidature, a ji ni uspelo zbrati dovolj podpisov. Čas pa si boste lahko vzeli za pogovor z Ivom Vajglom, ki je na zadnji dan, ko bi lahko vložil kandidaturo, sporočil, da tega ne bo storil. In s svojim imenom tako raje podprl Milana Brgleza. Seveda smo ti tudi zanj vzeli čas, čeprav je kandidaturo vložil med zadnjimi.

Prvi Predsedniški stolček z vami že danes ob 20. uri. Vabljeni k branju na Metropolitan.si.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol