R.S. | 30. 5. 2023, 20:28

Spremembe pri Prevozi.org: vozniki bodo morali seči v žep

Profimedia

Povedali so, da odločitev ni bila najlažja. 

Portal Prevozi.org uvaja določene spremembe - za prevoze bodo morali vozniki od 1. julija naprej plačati. "Odločitev za zaračunavanje prevozov je bila težka, ampak nujno potrebna za nadaljnji razvoj ter vzdrževanje portala. Velik razlog za zaračunavanje je tudi večji nadzor voznikov, ki so leta izrabljali naš sistem za nespoštljiv odnos do iskalcev prevoza. Z zaračunavanjem pridobimo od voznikov dodatne podatke, preko katerih bomo lahko uspešno odstranili voznike, ki ne upoštevajo pravil spletne platforme Prevoz.org," so zapisali na spletni strani Prevozov. 

Dodali so, da lahko v prihodnosti pričakujemo številne nadgradnje portala, ki bodo omogočile lažje povezovanje s ponudniki prevozov in ocenjevanje obeh strani (ponudnike in iskalce). 

Iskalci prevozov niso vključeni v zaračunavanje in za njih je Prevoz.org še vedno brezplačen.

Profimedia

Cena dodanega prevoza bo ena kamela oziroma 0.1 evra za dodatni objavljen lokalni prevoz. Minimalen nakup kamel je 100, ki predstavlja vrednost 10 evrov z DDV. Vsak uporabnik, razen podjetij, tedensko prejme 10 brezplačnih kamel (se ne sešteva, maksimalno imate na računu lahko 10 brezplačnih kamel), kar predstavlja 10 brezplačnih dodanih prevozov znotraj države (lokalni prevozi) v zadnjih sedmih dneh. Ko presežete 10 dodanih prevozov v zadnjih sedmih dneh, se prične zaračunavanje.

Cenik za 1 dodan prevoz:

- Lokalno (znotraj meja države, Ljubljana -> Maribor): 1 kamela / 0.1 evra

- Mednarodno (A) (iz ene države v drugo državo, Slovenija -> Hrvaška) Slovenija, Hrvaška, Avstrija, Italija: 5 kamel / 0.5 evra

- Mednarodno (B) (iz ene države v drugo državo, Slovenija -> Nemčija) ostale države: 10 kamel / en evro 

Minimalni nakup: 100 kamel (10 evrov z DDV), lokalno brezplačno 10 kamel tedensko. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol